Курси НБУ $ 41.06 € 45.50

«БЕСКИДИ» ПОЧУЛИ ПІСНІ ВОЛИНСЬКИХ АВТОРІВ

В урочищі Княжа Галявина поблизу села Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівщини відбувся І Міжнародний фестиваль української пісні «Бескиди»...

В урочищі Княжа Галявина поблизу села Верхнє Синьовидне Сколівського району Львівщини відбувся І Міжнародний фестиваль української пісні «Бескиди».


Олександр ПИРОЖИК

Головою журі на ньому був народний артист України, наш земляк Валерій Маренич, котрий також виступав на фестивальній сцені як гість фестивалю. Він скористався нагодою виконати близько десятка пісень волинських авторів.
Свій виступ Валерій Петрович відкрив патріотичною піснею «Ген, на узліссі, хрест мовчить» на слова Петра Маха, закінчив же виступ піснею «Так завжди у нас було» на слова Івана Чернецького. Крім того, на фестивалі в його виконанні звучали пісні «Вернись» на слова Олександра Войтюка, «Летючий корабель» Віктора Лазарука, «Нема села» Василя Гея та «Ідея нації» Валерія Войтюка.
Добре відомий лучанам гурт «От вінта» із Рівного виконав також пісню «Тиша навкруги» Олександра Богачука в інтерпретації роккобілі. Оригінально виклав свою авторську програму також відомий бард Олександр Смик.
— Якщо столичні телеканали та радіомовлення часто гребують музичною продукцією волинських авторів, не допускають її в ефір, то хоча б гори Бескиди їх почули, — зауважив із цього приводу Валерій Маренич. — Відрадно, що ці пісні перевалили через ці гори й тепер підкорюють закордон. Приємно, що на фестивалі було багато молоді, це вселяє надію в ліпше майбутнє української пісні...
Telegram Channel