Курси НБУ $ 39.53 € 42.31

КНИГАРНЯ: день народження поета

Він ніколи не збігається із датою, записаною у паспорті. Він настає тоді, коли зачудування світом, у який прийшов, втілюється в адекватне Слово-образ...

Він ніколи не збігається із датою, записаною у паспорті. Він настає тоді, коли зачудування світом, у який прийшов, втілюється в адекватне Слово-образ.

А вже воно, торкаючись чиєїсь душі, викликає хвилювання, збурення, бажання зробити цей світ кращим, досконалішим. Ці думки виникли після знайомства із поетичною збіркою «День народження дня», що нещодавно побачила світ у видавництві «Твердиня». Її автор – педагог із с. Городище-Друге Луцького району Микола Сидорчук. І хоч це значно запізніла дебютна книжка уже не молодого автора (досі друкувався лише в періодиці), можемо без перебільшення сказати: маємо нагоду відзначити день народження поета. Про це переконливо й аргументовано говорить у передмові до збірки і член Національної Спілки письменників України, поет і літературознавець Ігор Ольшевський.
Творчість Миколи Сидорчука – ще одне яскраве підтвердження того, що все у цьому світі, а надто – поезія, починається з любові. Любові до рідної землі, природи, до жінки, до слова: «Я вже, липо, твій послушник на усі часи!» – зізнається автор після споглядання і слухання бджолиного оркестру у верховітті квітучої липи. «Мачинкою під твій заб’юся нігтик і зацвіту в тобі як пізній мак», – обіцяє коханій і продовжує: «В тобі живуть громи і ніжна тиша», «Немов бджола, збираюся сьогодні по запахущих уст твоїх нектар».
Від «Дня народження дня» Миколи Сидорчука віє любов’ю, літом і справжньою поезією.
Telegram Channel