Цікавинки
«ХАМУЛА»
Можливо, цей смачний ягідний суп закличе до нас справжнє літо? Бо коли надворі спекотно й не хочеться нічого м’ясного, жирного, гарячого, та ще коли вишні стали на порі, якраз до речі хамула. Рецептом цієї давньої страви, яка смакує і малим, і дорослим, поділилася з нами уродженка Горохівщини, а нині лучанка Тамара Григорівна Мельник...
Можливо, цей смачний ягідний суп закличе до нас справжнє літо? Бо коли надворі спекотно й не хочеться нічого м’ясного, жирного, гарячого, та ще коли вишні стали на порі, якраз до речі хамула. Рецептом цієї давньої страви, яка смакує і малим, і дорослим, поділилася з нами уродженка Горохівщини, а нині лучанка Тамара Григорівна Мельник
Потрібно: 2 л води, 0,5 кг вишень, 0,5 літра молока, 4 ст. ложки борошна.
Приготування: ставимо на вогонь каструлю з водою, коли закипить, вкидаємо вишні й варимо 10 хвилин. Далі виливаємо до вишневого компоту суміш молока та борошна, помішуючи, варимо хамулу ще 5–10 хвилин. Цукруємо до смаку і вимикаємо конфорку. Даємо страві охолонути й настоятися. У тарілку з хамулою кладемо ложку сметани.
Буде смачно!
Потрібно: 2 л води, 0,5 кг вишень, 0,5 літра молока, 4 ст. ложки борошна.
Приготування: ставимо на вогонь каструлю з водою, коли закипить, вкидаємо вишні й варимо 10 хвилин. Далі виливаємо до вишневого компоту суміш молока та борошна, помішуючи, варимо хамулу ще 5–10 хвилин. Цукруємо до смаку і вимикаємо конфорку. Даємо страві охолонути й настоятися. У тарілку з хамулою кладемо ложку сметани.
Буде смачно!