Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«БОЙОВА МАШИНА ВОЛИНІ» ЇЗДИТЬ НА ВУГІЛЛІ!

Волинь-нова

«БОЙОВА МАШИНА ВОЛИНІ» ЇЗДИТЬ НА ВУГІЛЛІ!

Поліський «Кулібін» навчив своє авто обходитися без бензину...

Поліський «Кулібін» навчив своє авто обходитися без бензину

Хочете автівку, що працює на деревному вугіллі, один раз на 100 кілометрів заправляється цим екологічним пальним і спокійно тягне 2 тонни вантажу? – зробіть собі! Якщо не знаєте як, то запитайте у Вадима Поленцева із села Буцин Старовижівського району

Олег ВИШАТА


Чоловік таким чином удосконалив стару «Волинянку», і тепер вона йому часто допомагає в нелегких господарських справах: вивезти гній на поле, привезти на господарку сіно чи дрова. Звісно, на прийом до Президента на такій не поїдеш, а от на квадроциклі, який Вадим теж сконструював власноруч, – цілком можна. Що не кажіть, а така техніка ефектно дивилася б біля Маріїнського палацу! Поки ж власник їздить ним на полювання.
Вадим Поленцев – колишній міліціонер, пішов на службу у правоохоронні органи після армії. Згодом зрозумів, що це зовсім не його справа. А от «інженерія» припала до душі, і тепер його господарка буквально завалена усіляким залізяччям, якому він планує дати друге життя (а ще чоловік петрає і в комп’ютерах).
Щодо машини на деревному вугіллі, то ця технологія – не нова, випробувана ще під час Другої світової війни (лісовози на дровах у нас їздили ще і в 1970-х), але практична. Більше того, його «Бойова машина Волині» паралельно може працювати і на звичайному бензині. Проте на вугіллі для нього виходить економніше, адже він навчився виробляти «дерев’яне пальне» прямо на власному подвір’ї.
Вадим Поленцев розповів, що спочатку ніхто не вірив в успіх його ідеї з переобладнанням «Волинянки», а зараз більшість односельчан упевнені, що і заплановане спортивне авто «Баггі» сконструювати місцевому «Кулібіну» вдасться.
Допомагає Вадимові його товариш — зварювальник Сергій Мазурик. Оскільки чоловіки працюють у вільний від основної роботи час (Вадим Поленцев – водій у районному військкоматі), справа просувається не надто швидко. Скажімо, квадроцикл створювали протягом 3 місяців. Проте конструктор сподівається, що наступні плани — «Баггі» і персональний автомобіль для дружини — зможе реалізувати швидше, бо має вже чималий досвід. Тим паче креслення у Вадима вже є, але, як він каже, не на папері, а в голові.
Telegram Channel