Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Чорноморець» у Луцьку краще грає, ніж в Одесі

Волинь-нова

«Чорноморець» у Луцьку краще грає, ніж в Одесі

Лучанам, які майже увесь другий тайм грали в меншості і при 30-градусній спеці стримували атаки гостей, не вистачило кількох хвилин, щоб втримати нічию

«Волинь» (Луцьк) — «Чорноморець» (Одеса) — 0:1 (Кабаєв, 90+1 хвилина).
Луцьк. Стадіон «Авангард». 27 серпня. 17.00. 32 градуси. 2110 глядачів. Суддя Іван Бондар (Київ).


«Волинь»: Кічак, Шаповал, Горопевшек, Шабанов (капітан), Никитюк, Романюк, Задерецький, (Дудік, 59), Чепелюк, Мемешев, Хомченко (Тетеренко, 77), Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.
Попередження: Романюк (38).
Вилучення: Романюк (47, друге попередження)


Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ


Із кожним туром у тренерського штабу «Волині» з'являються все нові й нові проблеми кадрового характеру. Уже в ході чемпіонату команду залишили досвідчені Олег Гуменюк і Андрій Богданов. Після них перейшов у рівненський «Верес» Дмитро Козьбан. Нині виявив бажання змінити клуб ще один ключовий футболіст лучан Олег Герасимюк.


Не дають можливості посилити гру і травми. Продовжують лікуватись Анатолій Діденко і Сергій Логінов. Після отриманого у грі з «Динамо» ушкодження не в найкращій формі перебуває капітан команди Артем Шабанов. А молодь, яка виходить на поле, старається, однак за старання очок не нараховують. Необхідно забивати голи. А ось лідера, бомбардира у команді поки що немає. Тому не дивно, що лучани на сьогоднішній день перебувають у групі аутсайдерів, звідки вибиратись доведеться ох як важко.


Суперником наших земляків у шостому турі був незручний «Чорноморець», в якого лучани не можуть виграти на своєму полі уже 12 (!) років. Уявляєте, останній раз господарі вигравали у моряків ще 1 серпня 2004 року (1:0). Не поталанило волинянам здолати чорноморців і цього разу.


Перший тайм пройшов у невисокому темпі, без небезпечних моментів. Суперники спромоглися завдати лише по одному удару по воротах. Єдине, чого «досягли» футболісти обох клубів, так це більше 20 порушень правил. Суддівський свисток раз у раз зупиняв і так досить повільні дії гравців. Сміливо можна сказати, що гравці обох команд мучились на полі, а не дбали про змістовний, комбінаційний футбол.


На 47-й хвилині господарі залишились у меншості. Юрій Романюк майже у центрі поля умисне підіграв собі м'яч рукою, за що був покараний жовтою карткою. А оскільки вона була другою для захисника «Волині», то автоматично змінила колір на червоний. Вилучення примусило господарів змінити свої тактичні дії, більше думати про оборону. Одесити заволоділи ініціативою і почали один за одним створювати небезпечні моменти біля воріт лучан.


Найреальніший шанс відкрити рахунок гравці «Чорноморця» мали на 83-й хвилині, коли Олексій Хобленко обіграв захисника і воротаря волинян, віддав пас на 11-метрову позначку на Євгена Смирнова. Удар по порожніх воротах був точним. Але за мить до того, як м'яч мав перетнути лінію воріт, його вибив у поле Роман Никитюк. За хвилину до завершення зустрічі міг відзначитись Артем Дудік, але 19-річному форварду лучан забракло майстерності, щоб із гострого кута послати м'яч у сітку.


А в уже компенсований арбітром час «Чорноморець» вирвав перемогу. Цього разу Роман Никитюк не втримав на лівому фланзі Владислава Кабаєва, і гравець, який вийшов на заміну, з гострого кута послав м'яч у сітку. Вдруге у нинішньому сезоні «Волинь» на своєму полі пропускає гол у свої ворота на останніх секундах. Тільки у матчі з «Олімпіком» лучани здобули очко, а нині три очка завоювали їхні суперники-одесити.


Відеоогляд матчу від «ТСН.Спорт»:



В інших матчах 6-го туру були зафіксовані такі результати: «Дніпро» — «Зоря» — 2:0, «Динамо» — «Ворскла» — 0:2, «Олександрія» — «Зірка» — 4:0, «Карпати» — «Олімпік» — 0:2, «Сталь» — «Шахтар» — 0:1.


Ігри наступного туру пройдуть 9—11 вересня. «Волинь» у суботу, 10 вересня, у Полтаві зустрінеться з місцевою «Ворсклою». Нагадаємо, що минулого сезону в першому колі лучани зіграли внічию в гостях — 1:1 (гол у волинян забив Олександр Кобахідзе), а у другому вдома команда Віталія Кварцяного здобула перемогу з рахунком 2:1 (Дмитро Козьбан і Сергій Політило).



На фото: Засмученому і «пораненому» форварду «Волині» Сергію Петрову, напевне, нічого не залишалося після фінального свистка, як з горя проспівати: «Ех, Одеса...»


Фото з офіційного сайту ФК «Волинь» (www.fcvolyn.net).

Telegram Channel