Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
«Це я сказав, щоб Коноплянка пробивав пенальті»

Волинь-нова

«Це я сказав, щоб Коноплянка пробивав пенальті»

Проти Ісландії Україна стартувала по-чемпіонськи. Так-так – на цьогорічному Євро збірна Португалії також почала з невиразних 1:1 із ісландцями. Закінчила ж сенсаційною перемогою у фінальному матчі. Щоправда, могли наші стартувати і краще, якби Коноплянка реалізував пенальті...

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Відбірковий матч до чемпіонату світу-2018. Група «І». Україна – Ісландія – 1:1 (0:1 – Фіннбогасон, 5 хв.; 1:1 – Ярмоленко, 41). На 83-ій хвилині Євген Коноплянка не реалізував пенальті (штанга).


Склад збірної України: Андрій П’ятов, Богдан Бутко, Едуард Соболь, ОлександрКучер (капітан), Ярослав Ракіцький, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, ЄвгенКоноплянка, Сергій Сидорчук (Роман Зозуля, 63), Віктор Коваленко, ОлександрЗінченко (Євген Шахов, 90).


 



Наш головний тренер-дебютант Андрій Шевченко помітно здивував уболівальників уже стартовим складом. Навіть кілька разів здивував. Скажімо, дебютантом Едуардом Соболем із перших хвилин гри. Або Віктором Коваленком на вістрі атаки. Після матчу Шевченко пояснив цей вибір: «Так було потрібно, адже нашим нападникам бракує ігрової практики у своїх клубах. Коваленко — молодець, він виконав усе те, що ми його просили».


Ще одним дебютантом нашої збірної став Євген Шахов, але його поява на 90–й хвилині аж настільки увагу до себе не привернула.


А початок поєдинку викликав неприємне дежавю зі стартовим матчем українців у відборі до вже згадуваного Євро-2016. Тоді ми на початку першої гри теж неочікувано пропустили вдома від словаків (Роберт Мак відзначився на 18–й хвилині) — і потім аж до кінця відбіркового турніру чухали через той гол потилицю… «Це катастрофа!» — емоційно вигукнув наш телекоментатор Віктор Вацко, коли Альфред Фіннбогасон із другої спроби таки доставив м’яча у сітку наших воріт. До речі, цей гравець у свої 27 років встиг пограти у чемпіонатах Ісландії, Шотландії, Бельгії, Швеції, Нідерландів, Іспанії, Греції та Німеччини. А в сезоні 2013—2014 років у складі «Геренвену» став кращим бомбардиром Ередивізії — найвищої футбольної ліги Нідерландів. Це аби нам не здавалося, що пропустили «на дурника» нема відома від кого.



Ярмоленко зробив те, чого не вдалося Роналду, – забив ісландцям.Тільки цього було замало для успіху...


На щастя, катастрофи не сталося. За п’ять хвилин до кінця першого тайму Ярослав Ракіцький (взутий у якісь дуже помітні чорні бутси і знову єдиний, хто не співав «Ще не вмерла…») завдав потужного удару. Ганнес Галльдоурссон зміг лише парирувати м’яча перед собою, а Андрій Ярмоленко розібрався у ситуації на п’ятірку з плюсом.


Чи ображатися нам на іншу нашу «зірку» за змарнований шанс вигризти в ісландців три очки — нереалізований одинадцятиметровий? Було помітно, що Євген Коноплянка перед виконанням «пеналя» добряче нервував, навіщось озирнувся на тренерську лаву. Хай там як, а м’яч зрадницьки облизав ліву стійку і відскочив бозна–куди… На післяматчевій прес–конференції Андрій Шевченко нагадав, що не забити «з точки» може будь–хто, і підтвердив, що особисто призначив Коноплянку пенальтистом на цей матч.


Головний тренер ісландців Геймір Гатльгрімссон після матчу сказав: «Я задоволений тим, що ми взяли одне очко в матчі з Україною. Це дуже сильна команда. Перший тайм для них складався гірше, але після перерви вони додали. Думаю, що з молодим тренером збірна України буде і далі прогресувати».



Ми були ближчими до перемоги, тому я трішки розчарований…



Тим часом Андрій Шевченко так відповів на запитання про оцінку свого дебюту на посаді керманича збірної: «Мій дебют? Я вважаю, що це не головне. Насамперед хочу подякувати хлопцям — сьогодні на полі я побачив єдину команду. Вони намагалися виконати завдання, яке я перед ними поставив. Дякую гравцям за самовіддачу. Результат? Ну, не вийшло, хоч ми були ближчими до перемоги… Також хочу подякувати вболівальникам, які голосно вболівали за стадіоном. Ми добре чули. Слава Україні!».




До речі, ситуація не видається аж настільки драматичною через результати наших суперників по групі «І». Адже внічию 1:1 зіграли не лише ми з ісландцями, а й Хорватія — Туреччина та Фінляндія — Косово. Тож після першого туру ситуація у нашій групі просто таки кумедна. Кожна з шести команд має «одинички» не лише у графі набраних очок, а й у заліку забитих і пропущених. У відрив ніхто не рвонув, попереду ще 9 турів. І боротьба, скидається на те, точитиметься до останнього.


Найближче продовження боїв уже 6 жовтня: Туреччина — Україна, Косово — Хорватія, Ісландія — Фінляндія. 


На фото: «Диригент» Шевченко дебютував на чолі нашого футбольного оркестру з нічиєї.


 


 


 


 

Telegram Channel