Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Перше «золото» у Ріо здобув полтавчанин, а перший гол за Україну забив ковельчанин!

Волинь-нова

Перше «золото» у Ріо здобув полтавчанин, а перший гол за Україну забив ковельчанин!

У стартовий день змагань на Паралімпіаді-2016 наші спортсмени із вадами здоров’я вибороли 9 медалей: 7 бронзових, 1 срібну і 1 золоту, яку тріумфально завоював 22-річний Євген Богодайко у плаванні на спині



Петро ПАС


«Україно, поки ти ще спиш, тут наші паралімпійці показують достойний результат! Тільки–но ми вибороли золото для України – на дистанції 100 м на спині чемпіоном став Євген Богодайко з результатом 1 хв 10 с 55 мс», – повідомив вчора вранці на своїй сторінці у Facebook наш Національний олімпійський комітет. Як зазначили в НОК, ця нагорода важлива для спортсмена ще й тим, що така дистанція не була його головним козирем, хоча на ній у Лондоні українець приплив другим (як і на 50–метрівці батерфляєм). Нинішня ж перемога зробила 22–річного Євгена Богодайка триразовим паралімпійським чемпіоном (два «золота» в нього було у 2012 році на дистанціях 100 м брасом і 200 м комплексним плаванням). Тож ще, як кажуть, не вечір!



Нинішня перемога зробила 22-річного Євгена Богодайка триразовим паралімпійським чемпіоном.



А першу медаль Україні в Ріо-де-Жанейро приніс Роман Данилюк, який був третім у штовханні ядра. Затим «бронза» для нас посипалась, як із рогу достатку. Естафету Романа продовжили стрибун у довжину Руслан Катишев, рівненські дзюдоїсти Юлія Галінська і Давид Хорава, плавці на дистанції 100 метрів на спині Оксана Хруль і Ярослав Семененко, а також Ольга Свідерська на стометрівці вільним стилем. А ось у плаванні брасом на цій же дистанції Денис Дубров фінішував із другим результатом і приніс нашій країні перше бразильське «срібло».


Відео ТСН.ua:



Зобов’язана мати медалі й українська футбольна збірна (гравці з наслідками дитячого церебрального паралічу), яка стартувала з розгромної перемоги 6:0 над Ірландією. А для волинян удвічі приємніше, що перший гол за «синьо–жовтих» забив представник Ковельщини Віталій Романчук. Наш футболіст у складі головної команди країни ставав чемпіоном Європи-2014 року і срібним призером чемпіонату світу-2015, а тепер націлений на перемогу життя — стати паралімпійським чемпіоном. Нагадаємо, що старшим тренером національної збірної України є лучанин Юрій Тимофєєв, який уже вигравав Паралімпіади.


Паралімпіада-2016. Футбол (гравці з наслідками ДЦП). Група А: Україна – Ірландія – 6:0 (1:0 – Романчук,12; 2:0 – Антонюк,16; 3:0 – Антонюк, 17; 4:0 – Красільніков, 26; 5:0 – Молодцов, 36; 6:0 – Красільніков, 37).


10 вересня о 22:00 за київським часом українці зустрінуться з британцями, а 13–го (7:00) – із господарями – бразильцями, які в стартовому матчі були сильніші за представників Туманного Альбіону – 2:1.


На фото: У Євгена Богодайка уже три золоті медалі Паралімпіад. Поки що.

Telegram Channel