Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

Волиняни переклали фільми британського кінорежисера Тоні Палмера

Стрічку можна буде переглянути разом із її творцем

                                                                                Ярослава ТИМОЩУК



Фільм покажуть і українською, і англійською, тож присутні зможуть вибрати для себе зручніший "кінозал". 



Кафедра прикладної лінгвістики Інституту іноземної філології СНУ імені Лесі Українки разом із Волинською обласною філармонією та відомим британським кінорежисером Тоні Палмером вперше в Луцьку проведуть показ кінофільму «Bird On A Wire», присвячений Леонарду Коену – канадському поетові і музиканту, вокалісту й гітаристу, лауреатові багатьох престижних премій. 


Упродовж року викладачі та студенти кафедри прикладної лінгвістики СНУ імені Лесі Українки перекладали музичні документальні фільми британського режисера на українську, відгукнувшись на пропозицію дирекції фестивалю "Стравінський і Україна". 


– Це не був формальний проект – це те, що справді цікавить нас як фахівців. Ми не просто допомагали нашій філармонії, а й реалізовували свої професійні здібності. Переклад таких кінострічок є цікавим творчим процесом, який вимагає не лише знання мови й відтворення інформації, а й передбачає занурення у сюжет, у долі героїв, – розповіла завідувач кафедри прикладної лінгвістики, професор Ірина Біскуб. 


На фільм запрошують у наступну неділю, 2 жовтня, у конференц-зал бібліотеки СНУ ім. Лесі Українки (вул. Винниченка 30а). Захід розпочнеться о 17.00.


Фільм покажуть і українською, і англійською, тож присутні зможуть вибрати для себе зручніший "кінозал". 


Показ відбудеться в рамках міжнародної науково-практичної конференції «Прикладна лінгвістика в контексті перекладу» (30.09 – 03.10), приуроченої до Дня перекладача, який відзначається 30 вересня.


 


 

Telegram Channel