Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На українські дороги спрямують 40 мільярдів гривень (відео)

Волинь-нова

На українські дороги спрямують 40 мільярдів гривень (відео)

Цю новину повідомив під час робочої поїздки на Волинь віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон

Дві головні теми візиту столичного урядовця: дороги та енергозберігаючі технології. У Горохівському районі він побував на волинському відрізку траси Луцьк — Львів. Тут гостю продемонстрували роботу пересувного вагового комплексу для великогабаритних автомобілів. У Горохові віце-прем'єру показали сучасну котельню в районній лікарні, яка працює на щепі, економлячи 200 тисяч кубічних метрів газу. А в Луцьку міський голова Микола Романюк на прикладі 21-ї гімназії розповів про досвід та практичні напрацювання в енергозбереженні для комунальних закладів


Кость ГАРБАРЧУК


Через 2 тижні будуть кошти на завершення траси Луцьк – Львів


Спілкуючись із журналістами на межі Волинської та Львівської областей, Володимир Кістіон пообіцяв, що на початку жовтня надійдуть 200 мільйонів гривень для закінчення всіх ремонтних робіт. За його словами, призупинення руйнації українських доріг, їхнє відновлення — один із пріоритетів роботи уряду. Але потрібно працювати спільно й залучати органи місцевого самоврядування.


Як зауважив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, головне завдання – не лише укласти третій шар дорожнього покриття, а й завершити благоустрій навколо зупинок та на узбіччі трас.


Хотів би підкреслити, що ремонт українських доріг — не тимчасова кампанія, а системна цілеспрямована робота уряду. В проекті Державного бюджету-2017 на ці потреби передбачено 14 мільярдів гривень і ще плануємо додатково залучити мільярд доларів із різних джерел. Якщо порахувати, виходить приблизно 40 мільярдів гривень. Адже дорога — це життя. Коли з'являється нормальна траса, в людей змінюється філософія, — зазначив віце-прем'єр-міністр, — вони починають дбати про прилеглі до неї території, тримати їх у чистоті та порядку.


Уряд ставить перед собою завдання змінити нинішню недосконалу модель утримання українських шляхів. Усі рішення ухвалюються в столиці, кошти виділяються на рівні Києва і як субвенція надходять у регіони. Тому й планують частину доріг державного значення передати безпосередньо під юрисдикцію та контроль регіональної влади.


Спостерігаючи за роботою пересувного вагового комплексу біля села Терешківці Горохівського району, Володимир Кістіон повідомив, що Кабмін до кінця року закупить 70 таких площадок, 3 — 4 з них отримає Волинь.



Фото і відео з офіційного сайту Волинської обласної державної адміністрації:



400 котелень на твердому паливі


Головний лікар Горохівської районної лікарні Валерій Коба розповів, що економічний ефект від котельні, яку перевели на дерев'яну щепу, за опалювальний сезон становить 480 тисяч гривень та 200 тисяч кубічних метрів газу.


У нашій області вже є 400 котелень, які працюють на твердому паливі, – повідомив Володимир Гунчик. – Вугілля, торф, щепа, палети, газ – це енергетична мапа Волині. Якщо зможемо об’єднати зусилля, ми з вами станемо не просто енергетично незалежною областю, а енергетично незалежною державою, — наголосив голова обласної держадміністрації.



Володимиру Кістіону (на фото в центрі) про волинський досвід енергозбереження розповіли Володимир Гунчик та Микола Романюк.


Урядовець з Києва побував у Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука. Микола Романюк розповів, що у цьому навчальному закладі проведено заміну вікон і зовнішніх дверей на енергоефективні, утеплено стіни басейну, фасади, відновлено теплоізоляцію трубопроводів. Мер обласного центру поінформував про роботу над проектом «Енергоефективність у громадських будівлях міста Луцька».



За словами Володимира Кістіона, Луцьк – одне з кращих міст в Україні з питання енергозбереження, адже вдалося досягнути зменшення споживання ресурсів на 30 відсотків.



Для його впровадження передбачається отримання кредиту 5 мільйонів євро від Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО та грант 2 мільйони євро від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P). Проект передбачає утеплення фасадів та дахів, встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміну вікон, модернізацію системи освітлення у 40 об’єктах бюджетної сфери. Міський голова наголосив, що загалом на впровадження енергоощадних заходів планують отримати близько 750 мільйонів гривень.


За словами Володимира Кістіона, Луцьк – одне з кращих міст в Україні з питання енергозбереження, адже вдалося досягнути зменшення споживання ресурсів на 30 відсотків.



На завершення візиту віце–прем'єр–міністр додав, що в нього склалися позитивні враження про Волинь та її жителів. Він відзначив ефективну співпрацю і порозуміння всіх гілок влади та громади задля досягнення спільної мети — побудови енергетично незалежної України з сучасними дорогами.


На фото вгорі: Щоб завершити ремонт траси Луцьк – Львів, уряд обіцяє 200 мільйонів гривень.

Telegram Channel