Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
18-річний Циганков забив туркам – і потрапив у збірну України! (відео)

Волинь-нова

18-річний Циганков забив туркам – і потрапив у збірну України! (відео)

Цього тижня голами за наші клуби в єврокубках відзначалися тільки доморощені футболісти

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


 


У першому таймі – міцно спали, у другому – не кепсько грали


Ліга чемпіонів. 2 тур. Група «В»: «Бешікташ» (Стамбул, Туреччина) – «Динамо» Київ (Україна) – 1:1 (1:0 – Рікарду Куарежма, 28 хв.; 1:1 – Віктор Циганков, 65.)


«Динамо»: Рудько, Антунеш, Хачеріді, Віда, Морозюк, Рибалка, Гармаш, Буяльський (Корзун, 22), Мораес (Гладкий, 78), Ярмоленко, Гонсалес (Циганков, 62). Головний тренер Сергій Ребров.


Попередження:  Корзун (27), Гармаш (65), Віда (70).


Вилучення: немає.


Уже в середині першого тайму травми зазнав Віталій Буяльський – відтак вимушена заміна на Микиту Корзуна. Саме білоруський легіонер киян через трохи «заробив» небезпечний штрафний біля своїх воріт. Виконувати його взявся 33-річний португалець Рікарду Куарежма – і просто таки зразково «поклав» м’яч у «дев’ятку» воріт Артура Рудька. Загалом «Динамо» видало щонайменше дивний перший тайм – жодного разу навіть не пробивши по воротах «Бешікташу».



На 87-й хвилині супершанс після суперпасу Дениса Гармаша мав Андрій Ярмоленко, але голкіпера не переграв.



З такою грою, як до перерви, гравці «Динамо» на другий тайм могли й не виходити. Але таки вийшли... і заграли зовсім інакше! Були жвавішими, активнішими, цікавішими, ніж до перерви. Гостріше атакували, вже на початку тайму мали кілька «напівнагод» забити. І таки забили! Голу знову передувала заміна в складі «Динамо» – Дерліса Гонсалеса замінив Віктор Циганков. За якихось три хвилини Сергій Рибалка подає зі штрафного з правого флангу – і 18-річний Циганков на дальній штанзі першим своїм дотиком у матчі переправляє м’яч у ворота!!! Кажуть, Андрій Шевченко вже хоче бачити Віктора Циганкова у національній збірній. І вчора він його викликав на збір головної команди країни!


На 87-й хвилині супершанс після суперпасу Дениса Гармаша мав Андрій Ярмоленко, але голкіпера не переграв. 1:1 – і два абсолютно різних тайми від «Динамо». 


Огляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=olvBSTPfKDs :



В іншому матчі нашої групи італійський «Наполі» переграв португальську «Бенфіку» – 4:2. Після двох турів «Наполі» має 6 очок, «Бешикташ» – 2, «Динамо» і «Бенфіка» – по 1. 


 


Паулу Фонсека і його колишня


Ліга Європи. 2 тур. Група «Н»: «Шахтар» (Донецьк, Україна) – «Брага» (Брага, Португалія) – 2:0 (1:0 – Тарас Степаненко, 5; 2:0 – Віктор Коваленко, 56).


«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ісмаїлі, Кучер, Ордець, Степаненко, Марлос (Тайсон, 74), Фред, Коваленко (Малишев, 90+2), Бернард, Феррейра (Дентіньо, 85). Головний тренер Паулу Фонсека.


Попередження:  Фред (25, 47), Степаненко (64), Кучер (82).


Вилучення: Фред (47).


Неабиякою пікантністю цього матчу було те, що нинішній головний тренер «Шахтаря» ще наприкінці минулого сезону очолював саме «Брагу».


Для гірників два тайми поєдинку починалися по-різному. Перший – забитим голом Тараса Степаненка. Другий – дещо награним падінням Фреда у штрафному майданчику «Браги». Німецький арбітр Тобіас Штилер, не вагаючись, показав бразильцю другу жовту і червону. Проте одержати «дивіденди» з цієї ситуації «Брага» не спромоглася. Навпаки, невдовзі пропустила ще раз – від Віктора Коваленка. Тож уже після двох турів починають вимальовуватися перспективи «дострокового» виходу «Шахтаря» з групи.


Огляд матчу – https://www.youtube.com/watch?v=jDKyKLDT9To :



В іншому матчі нашої групи бельгійський «Гент» переміг турецький «Коньяспор» – 2:0. Після двох турів перше місце посідає «Шахтар» – 6 очок. Далі йде «Гент» – 4, «Брага» – 1, «Коньяспор» – 0.


 


І на Моурінью знайшовся Вернидуб


Ліга Європи. 2 тур. Група «А»: «Манчестер Юнайтед» (Манчестер, Англія) – «Зоря» (Луганськ, Україна) – 1:0 (Златан Ібрагімович, 69).


«Зоря»: Шевченко, Соболь, Сіваков, Форстер, Каменюка, Гречишкін, Караваєв, Чайковський (Гордієнко, 80), Любенович (Ліпартія, 76), Петряк, Кулач (Пауліньо, 60). Головний тренер Юрій Вернидуб.


Попередження: Каменюка (90).


Вилучення: немає.


На «Зорю» того вечора чекав, без перебільшення, небачений досі іспит. На «Олд Траффорді» луганчан екзаменував «Манчестер Юнайтед» Жозе Моурінью! Златан Ібрагімович і Поль Погба – у «старті» «Червоних дияволів»!


І найголовніше, що в наших хлопців не затремтіли коліна! Златан Ібрагімович в середині другого тайму таки забив, а допоміг йому в цьому Вейн Руні, який буквально за дві хвилини перед тим вийшов на заміну. Проте за гру «Зорі» в цьому матчі точно не було соромно. Були наші атаки, були навіть шанси забити… Проте очевидний брак досвіду на такому рівні не дав змоги здобути турнірні бали. «Поразка з піднятою головою» – така оцінка гри луганчан з’явилася в інтернеті після цього матчу.


Огляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=Tz8RLx6mAUI :



В іншому матчі нашої групи турецький «Фенербахче» переміг голландський «Фейєноорд» – 1:0. Після двох турів перше місце посідає «Фенербахче» – 4 очки. «Фейєноорд» і «Манчестер Юнайтед» мають по 3, «Зоря» – 1.


Загальний результат українських клубів у трьох матчах: перемога – нічия – поразка. Проте очевидні позитиви були у грі кожної з наших команд. Також привертає увагу те, що авторами усіх трьох забитих «нашими» м’ячів у цьому турі були українці – Віктор Циганков, Тарас Степаненко і Віктор Коваленко. До того ж Коваленко, і особливо Циганков, це справді юне покоління українського футболу. Тож – маємо майбутнє?


На фото: Гармаш так радів голу Циганкова, ніби сам забив.

Telegram Channel