Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Шок: у батьків 8 дітей довелося забрати малят

Волинь-нова

Шок: у батьків 8 дітей довелося забрати малят

27-річна жителька одного з сіл Горохівщини у вересні цього року народжувала вже вшосте, а загалом розбагатіла аж на вісім чад...

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Під час перших і останніх пологів на світ з’явилися гарнесенькі двійнята. Двом старшеньким хлопчикам уже виповнилося по 8 років. Наймолодшенькі братики, хоч і народилися недоношеними, але були здорові. Принаймні, такими їх виписали з пологового відділення.


І все було б добре, якби тато і мама відчували себе батьками, даруючи своїм сонечкам любов і турботу. Але діти підростали у сім’ї, яка зветься такою, що потрапила у складні життєві обставини. Кажучи просто, подружжя не забезпечувало належного догляду за малечою.


Роками представники відповідних служб заставали дітей у неприбраній оселі, брудному одязі, немитими. У 2015-му ставилося питання про позбавлення подружжя батьківських  прав, однак суд  дав шанс бути разом із дітьми. У першу чергу мама впродовж року мала довести, що здатна не лише народжувати, а й виховувати. На жаль, так не сталося.



У першу чергу мама впродовж року мала довести, що здатна не лише народжувати, а й виховувати. На жаль, так не сталося.



Перебуваючи цими днями у відрядженні, провідний спеціаліст служби у справах дітей райдержадміністрації Ольга Повзун та інспектор ювенальної превенції Горохівського відділу поліції ГУНП в області Сніжана Лапків відвідали багатодітну сім’ю і жахнулися від побаченого безладу у хаті, запущеного вигляду дітей. Особливо стражденними у мокрих пелюшках почувалися місячні малюки.


 




Зі слів Сніжани Лапків, залишити їх у такому стані вони не мали права, тому сільський голова, який був присутній під час візиту представників служб, негайно скликав засідання виконкому. За його рішенням трьох наймолодших дітей було вилучено з сім’ї цього ж дня у дитяче відділення Горохівської ЦРЛ. П’ятьох інших через декілька діб відвезли у Волинський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей.


Якою буде їх доля і чи залишаться за батьками права на них – тепер це питання компетентних органів і часу.


На фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ: інспектор ювенальної превенції Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Сніжана Лапків із одним із вилучених малюків.

Telegram Channel