Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Найгірші за всіма статтями. На жаль, це про нашу «Волинь»... (Відеоогляд)

Волинь-нова

Найгірші за всіма статтями. На жаль, це про нашу «Волинь»... (Відеоогляд)

11-ий тур минув за принципом «1+1» – у кожному з матчів було забито по два м’ячі. Три матчі завершилися внічию 1:1 і ще три – перемогою господарів 2:0

«Зоря» (Луганськ) – «Волинь» (Луцьк) – 2:0 (1:0 – Владислав Кулач, 39 хв.; 2:0 – Рафаел Форстер, 42, з пенальті).


Українська Прем’єр-ліга. 11-й тур. 15 жовтня. 17.00. Запоріжжя. Стадіон «СлавутичАрена». 950 глядачів. Головний суддя Юрій Грисьо (Львів).


«Волинь»: Марчук, Шабанов, Горопевшек, Роман Никитюк (Задерецький, 74), Логінов, Романюк, Мемешев (Ляшенко, 46), Чепелюк, Петров (Андрій Никитюк, 83), Деда, Дудік. Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Роман Никитюк, 19 хв.; Чепелюк, 45; Романюк, 59.


Вилучення: немає.


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Луганська «Зоря» у цьому матчі була очевидним фаворитом. У 10ти попередніх турах команда з окупованого міста здобула 6 перемог. Серед них – над діючими чемпіонами, київським «Динамо». Підопічні Юрія Вернидуба також продемонстрували пристойну гру в двох перших турах групового етапу Ліги Європи.


Надія у нас таки була. Адже луганчани вже кілька разів у поточному чемпіонаті досить несподівано втрачали очки. Поразка не такому вже й грізному нині «Дніпру». Нічиї із «Зіркою» та «Сталлю»…


Проте не цього разу... «Волинь» зазнає 7ої поразки в 11 турах. Маючи 6 очок, лучани продовжують посідати передостаннє місце. Щоправда, після нічиєї «Карпат» з «Дніпром» (перше очко львів’ян під керівництвом білоруса Олега Дулуба) саме лучани стають фактично найгіршою командою чемпіонату на нинішній момент. Ми здобули найменше очок – 6. Найменше забили – 7 м’ячів, і найбільше пропустили – 20. Лише накладений на «Карпати» штраф у «–6» очок рятує «Волинь» (та чи надовго?!) від останньої сходинки...


Відеоогляд матчу «ПроФутбол» на телеканалі «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=AOZI6suY2IM :



Тим часом «Шахтар» доволі несподівано втратив очки в дербі з «Олімпіком». Гірники змогли забити аж на 73 хвилині. Відзначився Іван Ордець. Проте переможний рахунок не втримали. За «Олімпік» також забив футболіст з ім’ям Іван – Матяж. Тож є підстави говорити не просто про «донецьке», а про таке собі «іванодонецьке» дербі – щоправда, відбувалося воно в Сумах.


Таким подарунком від гірників мало скористатися «Динамо» – кияни грали в Одесі з «Чорноморцем» того ж дня, але пізніше.



На 90+4 хвилині Євген Хачеріді майстерним ударом головою... відправив м’яча у сітку власних воріт – 1:1!



Проте столична команда видала жахливий перший тайм – який, щоправда, закінчився з мінімальною перевагою на їхню користь – свій 6ий гол у чемпіонаті забив Жуніор Мораес. Вочевидь, одержавши у перерві добрячого прочухана від Сергія Реброва, динамівці заграли краще – тож, здавалося, таки запишуть собі в актив 3 очки. Проте на 90+4 хвилині Євген Хачеріді майстерним ударом головою... відправив м’яча у сітку власних воріт – 1:1! Хтось навіть побачив у цьому певний знак – у першому таймі Євген, буцімто, грубо обійшовся у своєму штрафному з гравцем суперника, але суддя пенальті не призначив.


Усі результати 11 туру: «Зоря» – «Волинь» – 2:0, «Олімпік» – «Шахтар» – 1:1, «Чорноморець» – «Динамо» – 1:1, «Олександрія» – «Сталь» – 2:0, «Зірка» – «Ворскла» – 2:0, «Карпати» – «Дніпро» – 1:1.


За воротами


Головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний:



«У нас поки не виходить колективна командна атака. Ми поступилися хорошій команді. Все так, як і повинно було бути. Ми програли.



«Доживемо до зими, пройдемо збори, попрацюємо з хлопцями. Думаю, вони змужніють за півроку.»



Ця гра дасть нам ще більше аналізу. Зрозуміємо ще раз, над чим працювати. Футболісти повинні зрозуміти: для того, щоб грати на високому рівні, потрібно багато працювати. Без м’яча. Швидше думати і більше боротися.


Вважаю, це був відтінок чоловічого футболу. «Зорі» ми ще не можемо скласти рівноцінну конкуренцію. Доживемо до зими, пройдемо збори, попрацюємо з хлопцями. Думаю, вони змужніють за півроку».



Кращі бомбардири: Жуніор Мораес («Динамо») – 6 голів (2 з пенальті), Андрій Богданов («Олімпік»), Олександр Караваєв («Зоря»), Дмитро Хльобас та Юрій Коломоєць (обидва «Ворскла»), Густаво Бланко Лещук («Карпати») – по 4.


Чемпіонат дублерів. «Зоря» U21 – «Волинь» U21 – 2:0 (1:0 – Бонавентуре, 2 хв.; 2:0 – Нечипоренко, 49). В активі лучан лишається 10 очок, вони ділять 10 – 11 місце з ФК «Олександрія» U21. Попереду «Шахтар» U21 (28 очок) та «Динамо» U21 (26 очок) – http://fpl.ua/ukr/tournaments/m/  .


Футбол на ТБ


Середа, 19 жовтня


«Динамо» (Україна) – «Бенфіка» (Португалія) – 21.45 (ТРК «Україна»)


Четвер, 20 жовтня


«Шахтар» (Україна) – «Гент» (Бельгія) – 20.00 (ТРК «Україна»)


«Фейєноорд» (Нідерланди) – «Зоря» (Україна) – 22.05 («Футбол 2»).


На фото: 19-річний Андрій Марчук не зміг парирувати пенальті у дебютному для себе матчі за дорослу «Волинь».

Telegram Channel