Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Віталій КВАРЦЯНИЙ: «Ми підтвердили: «Волинь» – серйозний клуб!» (Відеоогляд)

Волинь-нова

Віталій КВАРЦЯНИЙ: «Ми підтвердили: «Волинь» – серйозний клуб!» (Відеоогляд)

Лучани у дощ здобувають ефектну перемогу з розгромним рахунком і, нарешті, переривають свою 7-­матчеву безвиграшну серію

«Волинь» (Луцьк) – «Дніпро» (Дніпро) 3:0 (1:0 – Редван Мемешев, 25 хв., з пенальті; 2:0 – Артем Дудік, 55; 3:0 – Владислав Шаповал, 86)


Українська Прем’єр-­ліга. 12-­й тур. 22 жовтня. 19.30. Луцьк. Стадіон «Авангард». 1280 глядачів. Головний суддя Олександр Іванов (Макіївка).


«Волинь»: Марчук, Шабанов, Логінов, Задерецький (Шаповал, 70), Горопевшек, Герасимюк, Мемешев (Марушка, 90+2), Романюк, Петров, Деда (Ляшенко, 46), Дудік. Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Петров, 65 хв.; Шабанов, 71; Марушка, 90+4.


Вилучення: немає


Сергій ХОМІНСЬКИЙ


У першому турі (ще в липні) «Волинь», нагадаємо, грала саме з «Дніпром» – і поступилася на виїзді з розгромним рахунком 0:5. І це при тому, що «Дніпро» зараз зовсім не та команда, що була ще якихось півтора року тому. Багато хто тоді подумав: добра лучанам у цьому чемпіонаті годі чекати. Та поразка досі лишається найбільшою в пасиві лучан. Добра ми справді у першому колі не бачили. Єдина наша перемога – мінімальні 1:0 в четвертому турі (середина серпня!) над «Зіркою». А тут «Дніпро». Хай і не той – але ту ж таки «Зорю» (яка зараз на другому місці, і якій «Волинь» у минулому турі поступилася «в одні ворота») обіграв!


Але за це й варто любити футбол! 1280 глядачів, які того дощового вечора зважилися прийти на «Авангард», були віддячені по повній. Їхні улюбленці (так багато і так заслужено критиковані останнім часом) нарешті подарували свято – здобули таку омріяну перемогу! І хоча сонечко у Луцьку не визирає з­за хмар уже котрий день, мокрі й безмежно щасливі вболівальники так затягнули «Волинь моя, краса моя, земля моя сонячна...», що дуже захотілося вірити – наша «Волинь» у цьому чемпіонаті свого ще докаже.


Відеоогляд гри – канал «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=Hewg25gMLCg :



https://www.youtube.com/watch?v=M5k3fmlG0c8 :





1280 глядачів, які того дощового вечора зважилися прийти на «Авангард», були віддячені по повній.



А спіймана об’єктивом камери щира усмішка Віталія Кварцяного – вкупі з піднятими вгору великими пальцями обох рук – підтвердили: навіть буркотливий (і не лише) тренер лучан цього вечора не має жодних підстав виказувати своє невдоволення.


«Волинь» лишається на тому ж таки передостанньому місці – але гіпотетична перемога в наступному турі могла б – найімовірніше – піднести нас відразу на кілька позицій у турнірній таблиці… До речі, 13­й тур відкриватиме якраз виїзний поєдинок «Волині» з «Олімпіком» – 29 жовтня, 14.00.


Тим часом «Шахтар» впевнено переміг «Зірку». А ось «Динамо» продовжує «буксувати». Цього разу не втримали виїзну перемогу над «Олександрією» – 1:1… Таким чином діючий чемпіон в останніх 7­ми турах здобув лише 2 перемоги, 3 матчі звів унічию і ще двічі програв… Відверто кажучи, це більше скидається на турнірний шлях скромного «середнячка», а не гранда вітчизняного футболу! Якби не 5 перемог поспіль на початку чемпіонату, не бачити б динамівцям і нинішнього третього місця.


Кажуть, що президент «Динамо» Ігор Суркіс висунув головному тренерові Сергію Реброву вимогу: 1) місце не нижче третього в групі Ліги чемпіонів (тобто хоча б продовження боротьби у Лізі Європи); 2) місце не нижче другого в Українській Прем’єр­лізі (тобто шанс втрапити в Лігу чемпіонів наступного сезону). Як бачимо, Ребров поки що не справляється навіть із цими полегшеними завданнями на обох фронтах…


А ось «Зоря» знову вийшла на «чисте» друге місце. І не дивно, чотири перемоги в 5­ти останніх турах – дуже пристойний результат.


Усі результати 12 туру: «Зірка» – «Шахтар» – 0:3, «Чорноморець» – «Ворскла» – 1:2, «Олімпік» – «Зоря» – 0:2, «Олександрія» – «Динамо» – 1:1, «Волинь» – «Дніпро» – 3:0, «Карпати» – «Сталь» – 0:1.



Кращі бомбардири: Юрій Коломоєць («Ворскла») – 6 голів, Жуніор Мораес («Динамо») – 6 (2 з пенальті), Віталій Пономар («Олександрія») – 5.


За воротами


Головний тренер «Волині» Віталій КВАРЦЯНИЙ:


«Наша команда до цього матчу дуже серйозно готувалася, так, як завжди ми серйозно готуємося. Вдалося багато чого реалізувати. Ми задоволені їхньою віддачею, врешті чоловічим характером. Ви пригадуєте, скільки матчів нам не вдавалося виграти?



«Я дуже задоволений цією грою, тим, що ми підтвердили: «Волинь» – серйозний клуб. Зараз маємо 85% наших вихованців».



Ми ризикнули, дали їм дуже серйозне навантаження. Ситуація змусила до цього і ми поліпшили їхні фізичні кондиції. Якби витримали тренування, відновилися б, то ми мали б перевагу в цьому компоненті. Так і сталося. Не відбивалися, а шукали щастя біля чужих воріт. Увесь матч ми пресингували, чого не завжди вдається і зі слабшими командами. Включали швидкості природні і це нас радувало, що грали набагато швидше. Я дуже задоволений цією грою, тим, що ми підтвердили: «Волинь» – серйозний клуб. Зараз маємо 85% наших вихованців. Хлопці заслужили слова подяки за те, що відпрацювали сьогодні».


На головному фото із сайту www.fcvolyn.net : Цей удар Редвана Мемешева покладе початок першій перемозі «Волині» над «Дніпром» з весни 2014-го.

Telegram Channel