Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині почалося масштабне прибирання лісу

Волинь-нова

На Волині почалося масштабне прибирання лісу

Ліс – не смітник! Він має бути чистим. Це – відповідальність кожного

Із такою метою волинські лісівники організували та проводять акцію з прибирання лісу та довколишніх територій.  До роботи залучили представників влади, громади та учнівської молоді. Відбувається акція з ініціативи начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка.


У багатьох районах уже вдалося очистити від побутового сміття чималі території довкола сіл, які зазвичай найбільш забрудненні, узбіччя і навіть ліквідувати стихійні смітники. Учасники акції також висаджували деревця, облагороджували території місцевих урочищ, облаштовували зони відпочинку.



Одними з перших генеральне прибирання у підпорядкованих лісах та на прилеглих територіях провели у державному підприємстві «Ківерцівське лісове господарство». До роботи, крім працівників лісгоспу, долучилися представники райдержадміністрації, районної ради та поліції.



У багатьох районах уже вдалося очистити від побутового сміття чималі території довкола сіл, які зазвичай найбільш забрудненні, узбіччя і навіть ліквідувати стихійні смітники.



Спільно вдалося прибрати лісові масиви Ківерцівського лісництва, посадити деревця на рекреаційному комплексі «Пролісок».


Акцію з прибирання лісу провели також працівники державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс». Як розповів головний лісничий підприємства Володимир Корецький, прибирати довколишню територію у них є доброю традицією, оскільки до подібних робіт лісівники долучаються кожного року, таким чином подаючи гарний приклад іншим.


У прибиранні прилеглої до міста лісової території, зокрема у Полицівському лісництві, брали участь працівники контори держпідприємства на чолі з головним лісничим та лісничим Полицівського лісництва.



Активно до участі в акції долучилися й учні Добренського шкільного лісництва, що функціонує на базі ДП «Камінь-Каширське ЛГ». Спільно – лісівники і діти – прибирали заплановану територію.



Роботи з прибирання узбіч основних доріг та рекреаційних пунктів проведено в усіх лісництвах обох підприємств Камінь-Каширщини.


Учора, 26 жовтня, прибрати ліс вийшли з ініціативи ДП СЛАП «Рожищеагроліс». У рамках патріотично-природничої акції «Нехай ліс буде чистим» вдалося очистити від сміття узбіччя лісового масиву між селами Дубище та Носачевичі – у кварталі 28 виділі 5 Стирного лісництва. До участі в акції були залученні працівники підприємства  та представники райдержадміністрації.



 

Telegram Channel