Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Футбольні боги були не на нашому боці» (Відео)

Волинь-нова

«Футбольні боги були не на нашому боці» (Відео)

Володимир Мазяр після поразки знову заявив, що пишається своїми гравцями, а Віталій Кварцяний — …відправляє своїх в АТО

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


І луцька «Волинь» і рівненський «Верес» «вилітають» з розіграшу Кубка України на стадії 1/8 фіналу. Щоправда, ці «вильоти» справляють доволі різне враження. «Верес» затято боровся, проте таки програв справді сильному супернику. А «Волинь» поступилася першоліговому «середнячку» — наче й не дуже воно їй і треба було…


Кубок України. 1/8 фіналу. «Нафтовик–Укрнафта» (Охтирка) — «Волинь» (Луцьк) — 2:1 (1:0 — Євгеній Пасіч, 18 хв.; 2:0 — Геннадій Пасіч, 67; 2:1– Редван Мемешев, 86, з пенальті). Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 26 жовтня. 18.00. Головний суддя Анатолій Абдула (Харків).


«Волинь»: Неділько, Романюк, Горопевшек, Шабанов, Герасимюк (к) (Никитюк, 76), Мемешев, Логінов, Хомченко (Деда, 63), Задерецький, Дудік (Шаповал, 59), Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Логінов, 36; Дудік, 45; Задерецький, 57; Романюк, 90+5.


Вилучення: немає.


Луцькій «Волині» цілком до снаги було вийти до чвертьфіналу. Адже нинішній першоліговий «Нафтовик–Укрнафта» — це далеко не гранд, навіть за мірками першої ліги. Проте треба було — щонайменше — горіти бажанням перемогти!



Епатажний тренер пообіцяв озброїти хлопця саперною лопаткою та автоматом і відправити на передову…



Віталій Кварцяний основною причиною поразки назвав якраз недооцінку суперника. Ну й, звісно, знову знайшов «цапа відбувайла». Навіть відразу двох. Перший — словенець Міха Горопевшек. Проте більше дісталося українцеві Віктору Хомченку. Епатажний тренер пообіцяв озброїти хлопця саперною лопаткою та автоматом і відправити на передову… Ми вже звикли, а місцевим журналістам в Охтирці, схоже, навіть сподобалося.


Відео голів матчу – https://www.youtube.com/watch?v=JH9DWJXgpiA :



За воротами



Віталій КВАРЦЯНИЙ, головний тренер «Волині»:


«Програли хорошій команді першої ліги, яка виклалася по–максимуму, продемонструвала кубковий характер. Ми недопрацювали, на початку гри наробили помилок, довго не могли отямитися…



Ми недопрацювали, на початку гри наробили помилок, довго не могли отямитися…



Наші футболісти думали здолати суперника «малою кров’ю». Але так не буває. Ми попереджали, що Охтирка — команда бойова. Завжди тут були хороші футболісти.


Справжній кубковий матч, який тримав у напрузі вболівальників. Бажаю Охтирці перемогти наступного суперника».


 


Кубок України. 1/8 фіналу. «Верес» (Рівне) — «Ворскла» (Полтава) — 0:1 (Юрій Коломоєць, 34 хв.). Рівне. Стадіон «Авангард». 26 жовтня. 15.00. Головний суддя Іван Бондар (Київ).


«Верес»: Когут, Борзенко (к), Білий, Зозуля, Западня, Орловський, Кучеров, Герасимець (Неплях, 38), Сергійчук (Коблюк, 86), Степанюк, Козьбан (Сікорський, 73). Головний тренер Володимир Мазяр.


Підопічні Володимира Мазяра дали гідний бій полтавській «Ворсклі» — команді з вищого ешелону вітчизняного футболу в усіх розуміннях цього слова. Команді, яка у Прем’єр–лізі в першому колі обіграла діючого чемпіона України — київське «Динамо».



Стадіон зустрів фінальний свисток… оплесками стоячи та скандуванням «Мо–лод–ці!».



Пропустивши на 34–й хвилині, «Верес» до останніх секунд компенсованого часу не полишав спроб відігратися. А 5426 вболівальників (аншлаг!) несамовито гнали своїх улюбленців вперед. Під завісу зустрічі «Авангард» так заспівав «Ще не вмерла…», що, здавалося, у полтавчан затрусилися коліна!


І рівняни таки мали шанси забити! Можливо, трішечки не пощастило… Проте стадіон зустрів фінальний свисток… оплесками стоячи та скандуванням «Мо–лод–ці!».


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=ZWPMEtIVdsk :



За воротами



Володимир МАЗЯР, головний тренер «Вереса»:


«Сьогодні я пишаюся своєю командою і її грою. Я вже сказав хлопцям про це в роздягальні. Ми грали без Котляра та Волошиновича. Ростислав травмований, а у Котляра перед матчем піднялася температура. Вони — наша швидкість, але і без них ми, вважаю, дали гідний бій «Ворсклі». Але футбольні боги були на їхньому боці.



«Сьогодні я пишаюся своєю командою і її грою».



Думаю, всі бачили, що ми повністю виграли другий тайм. Ми зробили величезний стрибок за останній рік. Повірте, програти такій команді, як Ворскла, атакуючи при цьому майже весь час, — це дорогого коштує».


 


З поміж інших матчів чи не найяскравішим (і очікувано, і через сніг) видався поєдинок «Динамо» та «Зорі». Це був справжнісінький футбольний трилер, в якому глядачі побачили сім забитих м’ячів, зокрема три реалізованих пенальті. «Зоря» врятувалася на останніх хвилинах основного часу. «Динамо» ж тріумфувало у додатковий час.


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=cOwyAmyeTW8 :



Нагадаємо усі результати матчів 1/8 фіналу Кубку України:


ФК «Полтава» — «Карпати» — 2:1, «Верес» — «Ворскла» — 0:1, «Десна» — «Дніпро» — 0:0 (в серії пенальті 6:7), «Іллічівець» — «Сталь» — 1:1 (в серії пенальті 4:2), «Нафтовик–Укрнафта» — «Волинь» — 2:1, МФК «Миколаїв» — «Оболонь–Бровар» — 0:0 (в серії пенальті 5:4), «Динамо» — «Зоря» — 5:2 (у додатковий час, основний час — 2:2), «Шахтар» — «Олександрія» — 2:1.



«Волинь» обійшла «Дніпро» у турнірній таблиці, оскільки ФІФА позбавив команду олігарха Коломойського 6 очок.



Таким чином, в 1/4 фіналу буде по чотири представники від вищого та першого дивізіонів українського футболу. Щонайменше одна «першолігова» команда зіграє й у півфіналі.


Пари 1/4 фіналу: ФК «Полтава» — «Шахтар», «Нафтовик–Укрнафта» — «Динамо», МФК «Миколаїв» — «Іллічівець», «Дніпро» — «Ворскла».


Радісну новину для підопічних Віталія Кварцяного на фоні кубкової поразки від першолігового «Нафтовика–Охтирки» повідомив офіційний сайт футбольної Прем’єр–ліги України: ФІФА позбавив «Дніпро» 6 очок за заборгованість перед тренерським штабом Хуанде Рамоса. А це означає, що «Волинь» обійшла команду олігарха Коломойського у турнірній таблиці і залишила зону вильоту.


Турнірна таблиця Прем’єр-ліги: http://www.fpl.ua/ukr/tournaments/pl/ .


Футбол на ТБ


Субота, 29 жовтня


«Олімпік» — «Волинь» — 14.00 («Футбол 2»)


«Шахтар» — «Чорноморець» — 17.00 («Футбол 2»)


«Динамо» — «Карпати» — 19.30 («2+2»)


Неділя, 30 жовтня


«Зоря» — «Зірка» — 14.00 («2+2»)


«Ворскла» — «Олександрія» — 17.00 («Футбол 1»)


«Сталь» — «Дніпро» — 19.30 («Футбол 1»). 

Telegram Channel