Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луценки дадуть 5 мільйонів вершнику на коні?

Волинь-нова

Луценки дадуть 5 мільйонів вершнику на коні?

Пам’ятник борцям за волю та незалежність України має з’явитися до кінця року в центрі Дубна. Уособлюватиме борців дев’ятиметровий бронзовий вершник на коні (на фото)


Левко ЗАБРІДНИЙ


Імена меценатів, які розщедряться для його виготовлення на понад п’ять мільйонів гривень, міська влада поки приховує. Втім, дубенчани подейкують, що величний монумент нібито має поставити сам Генпрокурор Юрій Луценко, якому страшенно пощастило з дружиною. Бо, по-перше, вона з Дубна, а по-друге, офіційна мільйонерка.



Не варто відмовлятися від такого подарунка, адже мешканці міста вже давно обурювалися, що на пам’ятник міська влада за 20 років так і не спромоглася, — коментує Василь Скринчук, заступник міського голови Дубна. — Ідея його встановлення виникла ще у 1996-му. Тоді планували до 900ліття Дубна, яке святкували у 2000 році, провести реконструкцію центральної площі міста, а заодно спорудити пам’ятник борцям за волю та незалежність України на місці, де стояв Ленін. Площу облаштували, а ось грошей на монумент усе не вистачало.



Коли нинішній очільник ГПУ сидів у в’язниці за правління Віктора Януковича, жінка була успішним підприємцем — так родина пояснює появу мільйонів на своїх рахунках.



У 90х провели конкурс і вибрали проект пам’ятника — постать вершника на коні відомого скульптора Володимира Шолудька. Проект навіть затвердили на рівні Міністерства культури, на той час його вартість становила близько 2,5 мільйона гривень. Тепер уже значно дорожче.


Поки прізвища меценатів остаточно не відомі, у Дубні жваво обговорюють, що гроші на пам’ятник таки дасть Юрій Луценко, уродженець Рівного. Втім, більш вірогідно, що меценаткою стане його дружина Ірина, бо офіційно має достатньо коштів саме вона (Юрій Віталійович, згідно з його декларацією, чесно живе на одну зарплату). Коли нинішній очільник ГПУ сидів у в’язниці за правління Віктора Януковича, жінка була успішним підприємцем — так родина пояснює появу мільйонів на своїх рахунках. Окрім того, подейкують, що на наступних виборах пані Луценко балотуватиметься до Верховної Ради від Дубенського округу, в який входять усі південні райони області, тож піар на пам’ятнику буде стартом виборчої кампанії. До слова, у Дубні й досі живуть її батьки.

Telegram Channel