Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Віталій Кварцяний: «Навіщо добивати нашу команду таким чином?» (Відео)

Волинь-нова

Віталій Кварцяний: «Навіщо добивати нашу команду таким чином?» (Відео)

Тренер лучан основною причиною поразки «Волині» у матчі зі «Сталлю» назвав «суддівський фактор»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр­ліга. 14 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Сталь» (Кам’янське) – 0:1 (Сільвано Комваліус, з пенальті, 22 хвилина).


«Волинь»: Віталій Неділько, Артем Шабанов, Міха Горопевшек, Сергій Логінов, Артем Дудік (Андрій Ляшенко, 56 – Ярослав Деда, 88), Дмитро Задерецький (Андрій Никитюк, 66), Владислав Шаповал, Юрій Романюк, Віктор Хомченко, Редван Мемешев, Сергій Петров.


Головний тренер Віталій Кварцяний.


Попередження: Шабанов, 45; Хомченко, 54.


Вилучення: Романюк, 53.


Чи не вперше перед цим матчем букмекери віддавали невеличку перевагу на перемогу «Волині». Однак номінальні господарі, бо матч на «Авангарді» відбувався без підтримки фанів лучан (наші вболівальники за нібито вигукування нацистських гасел у переможному матчі проти «Дніпра» 3:0 два поєдинки не мають права підтримувати на стадіоні свою команду), навіть не здобули очка...


Віталій Кварцяний вбачає у цьому «продєлки» головного арбітра гри Олександра Дердо. Бо той, коли м’яч влучив у руку Місі Горопевшеку, не задумуючись, одразу призначив пенальті у ворота «Волині». Так само миттєво суддя за фол засвітив червону картку перед Юрієм Романюком, хоч міг обмежитись і «гірчичником». А ось коли м’яч у штрафному «Сталі» влучив у руку її гравцю Максиму Задераці, то пан Дердо вдав, що нічого не побачив. Хоч всі уболівальники лучан біля екранів телевізора у цю мить, підозрюю, вимагали, щоб суддя збігав через дорогу від стадіону «Авангард» в очну клініку професора Загурського.


Щоправда, Віталій Володимирович звинувачення на адресу арбітражу висловив доволі завуальовано...



Віталій Кварцяний вбачає у цьому «продєлки» головного арбітра гри Олександра Дердо.



Гру деформували деякі сили, які не можна назвати ні людськими, ні футбольними, ні професіональними. До своїх футболістів у мене претензій нема, тому що ті сили, про які я говорив, принизили нас, але більше всього – себе. Програли сьогодні – наступного разу виграємо. Але навіщо добивати нашу команду таким чином? Трансфери не відкрили, всім відомо, як ми готувалися до сезону... А тут ще й травми прийшли – Герасим’юк, Діденко... Романюка з поля виганяють – одразу дають червону картку...


Ми хочемо грати у футбол, вчити молодих виконавців рости. Але вони, так розчарувавшись, можуть взагалі покинути цей футбол... Бо ті сили не живуть з нами одним футбольним життям. Я запитав їх: ви коли­небудь когось тренували? Кажуть, що ні... Як я зараз можу говорити гравцям, що вони щось не так роблять? – гірко заявив Віталій Кварцяний.


Відеоогляд гри – «Волинь» (Луцьк) – «Сталь» (Кам’янське) – канал «2+2» – https://www.youtube.com/watch?v=OGBQRu3i9Yw :



Загалом тур видався не надто щедрим на голи – лише 11 в 6­ти матчах. Маємо одну безгольову нічию і п’ять перемог з перевагою в один м’яч. До того ж, у чотирьох випадках з п’яти тріумфували саме гості.


Вдома змогли перемогти лише «Карпати». Здолавши «Ворсклу», львів’яни могли б обійти «Волинь», але, на щастя для нас, – заважає 6­очковий штраф.



Здолавши «Ворсклу», львів’яни могли б обійти «Волинь», але, на щастя для нас, – заважає 6­очковий штраф.



Лідер першості «Шахтар» ще в першому таймі відвантажив «Олександрії» два м’ячі. А ось на початку другого Роман Яремчук один відквитав. Зауважимо, що це вже п’ятий гол 20­річного нападника в його чотирьох останніх матчах у Прем’єр­лізі. Тож багато хто прогнозував виклик Романа до Національної збірної. Проте, цього не сталося.


Тим часом «Динамо» скористалося «нічийною осічкою» «Зорі» у матчі з «Чорноморцем» і наздогнало та пере­гнало – завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів – луганчан у турнірній таблиці. До речі, перший м’яч киян у поєдинку з «Дніпром» на рахунку Артема Бесєдіна (асистував Віктор Циганков). Це лише другий матч Артема в «основі» киян – і вдруге 20­річний гравець виправдовує довіру Сергія Реброва забитим м’ячем! Такі старання не залишилися поза увагою Андрія Шевченка – Бесєдін у трійці викликаних тренером нападників на матч із Фінляндією! До речі, серед динамівців такої честі, окрім Бесєдіна, удостоїлося лише троє – Циганков, Ярмоленко і Сидорчук (якраз на рахунку Сергія переможний гол­красень у ворота дніпрян).


Усі результати 14 туру: «Волинь» – «Сталь» – 0:1; «Зірка» – «Олімпік» – 1:2; «Карпати» – «Ворскла» – 1:0; «Чорноморець» – «Зоря» – 0:0; «Дніпро» – «Динамо» – 1:2; «Олександрія» – «Шахтар» – 1:2.



* – З «Карпат» та «Дніпра» знято по 6 турнірних очок.


Кращі бомбардири: Юрій Коломоєць («Ворскла») – 6 голів, Факундо Феррейра («Шахтар») – 6; Жуніор Мораес («Динамо») – 6 (2 з пенальті).


Чемпіонат дублерів. «Волинь» U21 – «Сталь» U21 – 1:2 (0:1 – Орест Кузик, 15; 0:2 – Орест Кузик, 22; 1:2 – Сергій Мелінишин, 73; на 81-ій хвилині лучанин Андрій Никитюк не реалізував пенальті). В турнірі U21 «Волинь» перебуває теж на 10-му місці (15 матчів: 4 перемоги, 2 нічиї, 9 поразок, різниця м’ячів – 15:40 і 14 очок в активі).

Telegram Channel