Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Євген Коноплянка: «Я згідний не забивати до кінця кар’єри» (Відео)

Волинь-нова

Євген Коноплянка: «Я згідний не забивати до кінця кар’єри» (Відео)

Суперпас «Конопи» і удар Артема Кравця виводять збірну України на друге місце в групі відбору до чемпіонату світу-2018

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Відбір до ЧС2018. Група «І». 4 тур. Україна – Фінляндія – 1:0 (Артем Кравець, 24 хвилина).


Одеса. Стадіон «Чорноморець». 12 листопада. Головний суддя Мануел Жорже Соуза (Порту, Португалія).


Україна: Андрій П’ятов, Олександр Кучер (к), Едуард Соболь, Богдан Бутко, Ярослав Ракіцький, Тарас Степаненко, Олександр Зінченко (Руслан Ротань, 67), Євген Коноплянка (Віктор Циганков, 83), Віктор Коваленко (Євген Шахов, 89), Андрій Ярмоленко, Артем Кравець. Головний тренер Андрій Шевченко.


Попередження: Кравець, 43; Ракіцький, 45+1; Зінченко, 55; Соболь 74.


Вилучення: немає.


Попри однозначні прогнози букмекерів на перемогу національної збірної України над фінами, наші змогли забити лише раз. Після блискучого проходу лівим флангом Євгена Коноплянки і його філігранного пасу відзначився Артем Кравець (як сказав коментатор матчу: «З метра – у порожні ворота»). Міг форвард іспанської «Гранади» це зробити і на перших митях поєдинку, але після його удару головою м’яч «поцілував» штангу. До речі, Артем Кравець за збірну забиває у третьому матчі поспіль – і щоразу робить це в середині першого тайму (туркам вколотив на 27­й хвилині, косоварам – на 31­й, фінам – на 24­й).



Артем Кравець за збірну України забиває у третьому матчі поспіль.



А ось у другому таймі «суомці» доволі небезпечно «огризалися». Про тотальний тиск на ворота українців не йшлося – але в окремих моментах біля наших воріт було справді «гаряче». Ми також могли забити ще – особливо запам’ятався удар Євгена Коноплянки на 80­й хвилині! Цього разу вже партнери після стрімкої комбінації вивели Євгена на ударну позицію – фінів врятував їхній воротар Лукаш Градецкі.


Також у другому таймі відбувся очікуваний дебют за збірну динамівського вундеркінда Віктора Циганкова. Хлопець дуже старався, але на перебіг подій надто не вплинув.


Відеоогляд матчу Україна – Фінляндія – 1:0 – https://www.youtube.com/watch?v=OPMQQsSQN3o :



https://www.youtube.com/watch?v=nyt-hQg-9bU :



В інших матчах нашої групи Хорватія обіграла Ісландію – 2:0 («клітчасті» грали в Загребі без глядачів, дубль зробив нападник італійського «Інтера» Марцело Брозовіч). А Туреччина так само здолала Косово – 2:0.



Наступний поєдинок відбору до ЧС2018 українці проведуть вже 2017 року – 24 березня на виїзді підопічні Андрія Шевченка зустрічатимуться з лідером групи – збірною Хорватії. Цей матч для наших є одним із найважливіших у відборі, адже у випадку невдачі від нас не тільки втечуть у відрив «картаті», а й випередять «синьо­жовтих» ісландці і наздоженуть турки…


Проте вже сьогодні збірна України в товариському матчі прийматиме у Харкові іншу балканську збірну – Сербії. До речі, серби у суботу грали на виїзді зі збірною Вельсу. Пропустивши в першому таймі від Гарета Бейла, наприкінці матчу підопічні Славолюба Мусліна (того самого, який у 2004 – 2005 роках тренував донецький «Металург») таки врятувалися від поразки – гол на рахунку нападника англійського «Ньюкасл Юнайтед» Александра Мітровіча. За турнірним становищем у своїй групі серби після чотирьох турів є «братом­близнюком» українців (2 перемоги, 2 нічиї, 8 очок і другий рядок (попереду Сербії лише Ірландія, позаду – сильні збірні Вельсу та Австрії)).


За воротами



Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер ­­ Національної збірної України:


Перший тайм ми дуже здорово розпочали, контролювали м’яч, але потім все ж стали допускати помилки. Можливо, вже стан поля завадив. А ось другий провели не так, як хотілось. Думаю, втомились. Непростим був цей рік для хлопців. Я їм дякую за самовіддачу. І за здобуті три очки. Будемо виправляти помилки і рости. Маємо вдосталь часу, щоб добре підготуватись до матчу проти Хорватії.



Євген КОНОПЛЯНКА, півзахисник національної збірної України:


Другий тайм ми провели гірше, ніж перший. Але найголовніше, що ми взяли три очки!



Другий тайм ми провели гірше, ніж перший. Але найголовніше, що ми взяли три очки!



Багато хто мене запитує, що змінилося з приходом Андрія Шевченка на пост головного тренера збірної України? Я відповім. Ми стали, як єдина сім’я, б’ємося на полі один за одного і вболівальникам не буде за нас соромно. Дуже радий, що Артем Кравець забив, і я вітаю його! А ще більше радію, що віддав йому гольовий пас. Я готовий не забивати до кінця кар’єри, якщо буду в кожному матчі віддавати такі передачі. 


Краще віддавати, а самому не забивати, але щоб команда вигравала.


А тут ви дізнаєтесь про усі результати і турнірні таблиці відбору до ЧС-2018 – http://www.ua-football.com/ua/foreign/wc2018/standing .


На фото: Навіть із перев’язаною внаслідок розсічення головою Артем Кравець зумів засмутити фінів.


Футбол на ТБ


Не пропустіть! Пряма трансляція сьогоднішнього товариського матчу з Харкова Україна – Сербія – о 21.00 на телеканалі «Україна».

Telegram Channel