Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Якби не товариський статус, був би після матчу скандал… (Відео)

Волинь-нова

Якби не товариський статус, був би після матчу скандал… (Відео)

Волинянин Артем Федецький вперше вийшов на поле як капітан національної збірної України – і ми перемогли!

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Товариський матч. Україна – Сербія – 2:0 (1:0 Євген Шахов, 38 хв.; 2:0 Андрій Ярмоленко, з пенальті, 87).


Харків. 15 листопада. ОСК «Металіст». 21 800 глядачів (вміщає 40003). Головний суддя Мартін Стрембергссон (Євле, Швеція).


Україна: Денис Бойко, Богдан Бутко, Іван Ордець, Сергій Кривцов, Артем Федецький (к), Максим Малишев, Сергій Сидорчук (Руслан Ротань, 46), Євген Шахов (Олександр Зінченко, 77), Віктор Циганков (Андрій Ярмоленко, 64), Олександр Караваєв (Іван Петряк, 46), Роман Зозуля (Артем Бесєдін, 62).


Андрій Шевченко та Славолюб Муслін виставили на матч фактично резервні стартові склади. Скажімо, порівняно із грою зі збірною Фінляндії, в «старті» збірної України вийшли 10 «нових» футболістів і Богдан Бутко. У стартовому складі збірної Сербії взагалі не було гравців, які починали нещодавній офіційний поєдинок із командою Вельсу (1:1).


Як і в зустрічі з фінами, українці відкрили рахунок після атаки лівим флангом. Артем Федецький, який уперше вивів збірну на поле з капітанською пов’язкою, віддав на Романа Зозулю форвард іспанського «Бетіса» вміло опинився один-однісінький перед самими воротами, проте м’яч прикро відскочив від українця. Але у цей момент в епізод «увірвався» Євген Шахов і забив свій дебютний гол за національну збірну!


Другий гол з пенальті (який сам і заробив) забив Андрій Ярмоленко це 29-й гол «Ярмоли» за збірну! До лідера бомбардирської гонки «синьо-жовтих» ще далеченько в активі Андрія Шевченка 48 голів. Але останні з них «Шева» забивав у віці 35 років «із добрячим гаком», а Ярмоленку наприкінці жовтня «стукнуло» лише 27…


Хоча треба бути чесними суддя ще в першій половині другого тайму двічі мав чи не більші підстави призначати «пеналь» саме у ворота українців… Спочатку Руслан Ротань «завалив» у карному майданчику Александра Катая, а згодом Сергій Кривцов після подачі суперника… красивим ударом рукою «перевів м’яч на кутовий». Якби не товариський статус поєдинку, скандал був би грандіозний…



Національна збірна України перемогла в усіх п’яти товариських матчах, які грала 2016 року.



До речі, мали ми у матчі з сербами і дебютанта збірної. Та ще й не простого, а «ювілейного»! Київський динамівець Артем Бесєдін став 250-м гравцем, який зіграв у заповітній для кожного українського футболіста «футболці з тризубом». Дебют Артемові запам’ятається ще й тим, що відбувся в його рідному місті Харкові. До речі, саме Бесєдін віддав пас на одноклубника Ярмоленка, коли той «заробляв» пенальті.


Таким чином національна збірна України перемогла в усіх п’яти товариських матчах, які грала 2016 року (Україна Кіпр 1:0; Україна Вельс 1:0; Румунія Україна 3:4; Албанія Україна 1:3; Україна Сербія 2:0).


Відеоогляд матчу Україна – Сербія – 2:0 – https://www.youtube.com/watch?v=WknyXcHPp_A :



Тим часом наш наступний суперник у відборі на ЧС-2018 збірна Хорватії (з якою ми гратимемо «в гостях» 24 березня) зіграла товариський матч із Північною Ірландією. І впевнено перемогла у виїзному поєдинку в Белфасті 0:3. Як тут не згадати про результат «нашого» матчу з північноірландцями на цьогорічному Євро (поразка збірної України 0:2). Одним словом, у вкрай важливому поєдинку з хорватами ми навряд чи будемо фаворитами, тож нашим хлопцям треба добряче постаратися, аби здобути очки…


За воротами



Євген Шахов, півзахисник збірної України:


«Рома Зозуля і в «Дніпрі» роздавав гольові передачі. Тут же я просто побіг до кінця і добив м’яч у ворота… Цей гол присвячую всім рідним і близьким. А ще головне — ми не пропустили, тобто, перебуваємо на правильному шляху».



Андрій Шевченко, головний тренер збірної України:


«Найкраще закінчення року для збірної. Я задоволений. Дав зіграти всім. Принципи не поміняли, хоча була нервозність. Важливіше те, що всі зіграли. Все в порядку.



Постараємося зробити збір або турнір для збірників у міжсезоння, спробуємо домовитися, щоб клуби відпустили хлопців.



Шахова привітали, Бесєдіна теж вітаємо, Циганков уперше в основі і в нього день народження був. Нехай прогресує в рідному клубі.


У грудні ми зберемося зі штабом в Україні, подивимося матч «Динамо» «Шахтар» і поспілкуємося з тренерами клубів УПЛ. Постараємося зробити збір або турнір для збірників у міжсезоння, спробуємо домовитися, щоб клуби відпустили хлопців».


 

Telegram Channel