Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
А «Верес» не забуксував у снігу! (Відео)

Волинь-нова

А «Верес» не забуксував у снігу! (Відео)

Рівняни здобули вольову перемогу і, оскільки чернігівська «Десна» оступилася, повернули собі другий рядок у турнірній таблиці

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Перша ліга. 19-й тур. «Верес» (Рівне) — ПФК «Суми» (Суми) — 2:1 (0:1 — Іван Брікнер, 43 хв.; 1:1 — Михайло Сергійчук, 53; 2:1 — Ігор Сікорський, 56).


Березне (Рівненська область). Стадіон «Колос». 13 листопада. Снігопад. 1800 глядачів. Головний суддя Олександр Павлюк (Київ).


Домашній матч «Вереса» з ПФК «Суми» було перенесено до Березного — стан поля на рідному «Авангарді» грати не дозволяв. На «Колосі» теж умови були екстремальними — давалася взнаки снігова стихія. Але хіба може щось спинити «Верес», коли рівняни «в ударі»?! І хіба може щось завадити рівненському вболівальнику в його бажанні підтримати рідну команду на стадіоні?.. На трибунах у Березному зібралися 1800 глядачів — це втричі більше, ніж на будь-якому іншому матчі туру (в Полтаві та Києві було по 600 глядачів, а в деяких інших містах і по 200 — 300)!



Пропустивши від сумчан гол практично «в роздягальню», на початку другого тайму «Верес» протягом ігрового відрізку у три хвилини двічі забив і оформив вольову перемогу. Котру в сезоні!


До речі, Володимир Мазяр «влучив у яблучко» з ранньою заміною. Саме Ігор Сікорський, який вийшов на поле на 49-й хвилині, вже невдовзі став автором переможного гола!



А ось «Десна», яка перед 19-м туром випереджала рівнян на два очка, в Охтирці поступилася кривднику луцької «Волині» в Кубку України — місцевому клубу «Нафтовик–Укрнафта» — 2:0. Тож вибачайте, чернігівці, але «Верес» повертає собі другий рядок у турнірній таблиці!


Голи матчу «Верес» (Рівне) — ПФК «Суми» (Суми) — 2:1 – https://www.youtube.com/watch?v=DWUTWi1T6FE :



Тим часом маріупольський «Іллічівець» у домашньому поєдинку здолав «Гірник–Спорт» із Горішніх Плавнів — 3:1. Здавалося б, про що там говорити! Лідер першості очікувано переміг команду з передостаннього місця у турнірній таблиці… Проте не все так просто! Дуже скидається на те, що результат і сценарій матчу декому був відомий заздалегідь — а окремі «актори» просто втілили «режисерський задум» у життя!



Внутрішнє розслідування клубу з Горішніх Плавнів вже встановило чотирьох «пацюків», які свідомо «зливали» матч «Іллічівцю»…



Понад 250 тисяч «баксів» перед цією грою буцімто було поставлено в букмекерських конторах на те, що гості виграють перший тайм, але в другому поступляться з підсумковою різницею більше, ніж в один м’яч.


Головний тренер клубу з Горішніх Плавнів Ігор Жабченко вже визнав, що скандальна інформація відповідає дійсності! Буцімто внутрішнє розслідування вже встановило чотирьох «пацюків», які свідомо «зливали» матч «Іллічівцю»… Водночас Жабченко наполягає, що ані до матчу, ані під час самого поєдинку нічого не знав. А якби знав — зумів би попередити ганьбу.


Але як бути з «правильним» рахунком першого тайму?! Наставник «Іллічівця» Олександр Севідов уже припустив, що буцімто хтось «не хоче бачити ще один клуб із Донбасу у Прем’єр-лізі». Водночас Севідов запевняє, що клуб всіляко сприятиме розслідуванню.


До речі, є інформація, що «дивним поєдинком» цікавляться не лише футбольні інстанції, а й Національна поліція. Схоже, розгоряється справді грандіозний скандал…


Результати усіх матчів 19-го туру: ФК «Полтава» — «Арсенал-Київ» — 0:1; «Оболонь-Бровар» — «Інгулець» — 4:1; МФК «Миколаїв» — «Скала» — 2:0; «Нафтовик-Укрнафта» — «Десна» — 2:0; «Черкаський Дніпро» — «Авангард» — 1:0; «Верес» — ПФК «Суми» — 2:1; «Іллічівець» – «Гірник–Спорт» — 3:1; «Геліос» — «Колос» — 0:0; матч «Буковина» — ФК «Тернопіль» не відбувся через снігопад у Чернівцях.


P.S. Результат учорашнього матчу 20-го туру Першої ліги: ФК «Тернопіль» НК «Верес» 0:1.


Відео переможного голу Сергія Борзенка – https://www.youtube.com/watch?v=erWvvjO7yvk :



 


У трійці лідерів серед бомбардирів Першої ліги змін не відбулося: Руслан Степанюк із «Вереса» — 14 голів, Руслан Кісіль з «Іллічівця» — 12, Олександр Філіппов із «Десни» — 10 (жоден із цих гравців у 19-му турі не забивав).


 


За воротами



Володимир МАЗЯР, головний тренер «Вереса»:


«Я просто хочу подякувати команді. На такому полі, до того ж — пропустивши гол…



Автобус «Вереса» до стадіону в Березному доїхати не зміг. Виручили… суперники!



Сьогодні поле урівняло майстерність команд. Але в нас було ще й бажання. За таке бажання, за такий другий тайм, за таку роботу футболісти заслужили повагу».


До речі, Володимир Мазяр також зізнався, що автобус «Вереса» до стадіону в Березному доїхати не зміг. Виручили… суперники! Сумчани «підібрали» рівнян посеред дороги і доставили до місця поєдинку. Тож, вочевидь, суперник теж заслужив на повагу.


 Футбол на ТБ


 Субота, 19 листопада


«Олімпік» – «Чорноморець» – 14.00 («Футбол 2»)


«Зоря» – «Олександрія» – 14.00 («2+2»)


«Шахтар» – «Карпати» – 17.00 («Футбол 2»)


«Динамо» – «Сталь» – 17.00 («2+2»)


Неділя, 20 листопада


«Зірка» – «Волинь» – 17.00 («Футбол 1»)


«Ворскла» – «Дніпро» – 19.30 («Футбол 1»). 


Фото і відео з офіційного сайту НК «Верес».

Telegram Channel