Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Хвацько починали — скандально догравали (Відео)

Волинь-нова

Хвацько починали — скандально догравали (Відео)

У видовищному та наднапруженому поєдинку «гірники» здолали динамівців і збільшили свою перевагу в турнірній таблиці до 13 очок



Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 18 тур. «Динамо» (Київ) — «Шахтар» (Донецьк) — 3:4 (1:0 – Жуніор Мораес,1 хв.; 1:1 – Євген Хачеріді, 3, автогол; 2:1 – Сергій Рибалка, 30; 2:2 – Фред, 50; 2:3 – Факундо Феррейра, 58; 2:4 – Євген Хачеріді, 88, автогол; 3:4 – Артем Бесєдін, 90+2).
Кияни двічі виходили вперед (вперше — на 14-й секунді матчу!). Також двічі м’яча у власні ворота зрізав Євген Хачеріді. Зашкал емоцій був ще той! Загалом сім забитих м’ячів, дев’ять «гірчичників» і два вилучення. За рахунку 2:4 кияни вдесятьох відквитали один м’яч. Проте більшого, ніж 3:4, досягти вже не змогли. А на останніх секундах залишилися ще й удев’ятьох.



Кияни двічі виходили вперед (вперше — на 14-й секунді матчу!). Також двічі м’яча у власні ворота зрізав Євген Хачеріді.




Цікаво, що вдруге «Шахтар» зрівняв рахунок, коли за межами поля надавали допомогу Віталію Буяльському. Невдовзі футболіста взагалі довелося замінити. А викладене згодом фото його травмованого ахілла, який перетворився на криваву рану, справді вражає. Натомість головний суддя Анатолій Жабченко у тому епізоді не побачив підстав навіть для «гірчичника» гравцеві «Шахтаря»…
Згодом динамівців підвів Жуніор Мораес, який не стримав своїх емоцій. Після цього епізоду відразу троє «гірників» корчилися в муках на притрушеному снігом газоні НСК «Олімпійський». Чи то мініатюрний бразилець справді такий вправний боксер, чи в складі «Шахтаря» ніяк не переведуться акторські таланти?..


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=ONuafFuX4rs :



За воротами
Ігор СУРКІС, президент київського «Динамо»:
«Провокації — це їхній стиль, це їхня манера гри, їхня культура поведінки. Вони звикли так поводитися. Усі розуміють, навіщо вони це роблять. Для них київське «Динамо» — великий подразник.



«Сьогодні «Шахтар» був сильніший, завтра сильнішими виявимося ми».



Але сьогодні наші хлопці довели, що вони можуть бути стійкими до цього. Природно, не усі витримують цю напругу. Я вважаю, Мораес не повинен був так робити у будь-якому випадку. Недозволено розпускати руки на футбольному полі. Але це футбол, емоції, усі хочуть виграти. Сьогодні «Шахтар» був сильніший, завтра сильнішими виявимося ми».


Паулу ФОНСЕКА, головний тренер «Шахтаря»:
«Красива гра з великою кількістю голів. Початок був неймовірним: через три хвилини команди вже мали по забитому голу.
Звісно, після вилучення гравця «Динамо» нам стало трохи легше. Це була гра проти великої команди. Я дуже поважаю «Динамо» і з радістю приїжджаю на цей стадіон».



Дуже емоційно у соцмережах прокоментував матч Максим КАЛІНІЧЕНКО, екс-півзахисник збірної України:
«Вчора був чудовий УкрКласико! Зіпсував його Степаненко. Почав провокації ще в першому таймі. Мабуть, не дарма Ярмола саме його є***ув тоді.



«Гравець матчу — Фред. Спочатку вивів з поля Буяльського, а потім в більшості забив».




По грі Київ дуже добре в першому таймі виглядав, навіть несподівано добре. Гравець матчу — Фред. Спочатку вивів з поля Буяльського, а потім в більшості забив. Саме травма Буяльського укупі з вилученням і визначила результат матчу».



У списку бомбардирів лідирують: Жуніор Мораес («Динамо») — 10 голів (2 з пенальті), Факундо Феррейра («Шахтар») — 8, Густаво Бланко-Лещук («Карпати») — 7.

Telegram Channel