Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

У Любомлі таки прийняли районний бюджет. Але вже його коригують

Для багатьох місцевих рад, які поповнювали свій бюджет за рахунок акцизного збору з нафтопродуктів (5%) цілком неочікуваною стала звістка про скерування цього виду податку до держбюджету


Сергій БОЯРЧУК


Як ми повідомляли, учора депутатам Любомльської районної ради пропонували проголосувати за бюджет, у якому не було вказано... жодних цифр. Відтак народні обранці розійшлися, пообіцявши, що якщо не буде внесено відповідних даних, вони за бюджет голосувати не будуть.


Така позиція депутатів таки змусила чиновників перед засіданням сесії вписати основні показники доходів і видатків в проект кошторису. Бюджет ухвалили. Втім для багатьох місцевих рад, які поповнювали свій бюджет за рахунок акцизного збору з нафтопродуктів цілком неочікуваною стала звістка про скерування цього виду податку до держбюджету. 



Тепер депутати хочуть переглянути прийняті рішення та провести коригування затвердженого і ще недіючого бюджету 2017 р.



Нещодавно на сесіях сільрад були затверджені видатки на наступний рік, передбачено чималий об’єм робіт, а також надано субвенції районній скарбниці. Тепер депутати хочуть переглянути прийняті рішення та провести коригування затвердженого і ще недіючого бюджету 2017 р.


Рівненська сільська рада, яку рахують чи не найбагатшою на Волині основну частину витрат закладала на капітальний ремонт дороги Рівне-Забужжя. Вона для цього регіону дійсно стратегічна і не через те, що на ній в радянські часи випробовували міцність бронетранспортерів, а тому, що є набагато коротшою до Шацьких озер. Тим самим місцеві жителі надіялися вже в наступному році отримати якісну сучасну дорогу в села Прибужжя, а згодом при допомозі з обласного бюджету продовжити ремонт до Світязя.


Тепер ці надії вже вкотре стають примарними, хоча в Рівненській громаді вірять в її майбутнє.




Telegram Channel