Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Найшвидша дівчина Європи у новорічні дні поспішає до діток-сиріт (Відео)

Волинь-нова

Найшвидша дівчина Європи у новорічні дні поспішає до діток-сиріт (Відео)

Рівненська спортсменка Наталія Прищепа у 21 рік стала чемпіонкою континенту з бігу на 800 метрів

Сергій ХОМІНСЬКИЙ



Відео жіночого фінального забігу на дистанції 800 метрів чемпіонату Європи-2016 з легкої атлетики можна переглядати годинами. До фінішної прямої рівнянка Наталія Прищепа трималася на 4-5-й позиції з поміж 8-ми спортсменок. Вже коли до кінця дистанції лишалося метрів 60, наша землячка опинилася за «монолітною стіною» з трьох суперниць, які явно не збиралися «пропускати» українку вперед. Здавалося б – усе! Проте в останній момент Наталія таки знайшла «шпаринку», зуміла «протиснутися» в неї без порушення правил, вирватися вперед і здобути європейське «золото»!


Дивимось ще раз – https://www.youtube.com/watch?v=IG7xLW3q9_8 :



Той пам’ятний забіг відбувався в Амстердамі 9 липня. І хоча відтоді минуло майже півроку, Наталія Прищепа і сьогодні добре пам’ятає всі його нюанси:
– Була добре підготовлена. Знала, що можу це зробити. Але не могла «вийти» з «коробки». Я просила суперниць, щоб дали дорогу. Стукала по плечах одну, другу – пустіть… Куди там! Уже майнула думка: «полізу» вперед – можуть «зняти», але якщо «не проштовхуватимусь» – буду, в кращому випадку, третьою. Вирішила: або пан, або пропав! Спробувала – і вийшло!
Після такого тріумфу всі ми неабияк сподівалися на Наталію на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Рівнянка кваліфікувалася у півфінал, проте у фінал, на жаль, пробитися не змогла. І не тому, що була не готова.



Я просила суперниць, щоб дали дорогу. Стукала по плечах одну, другу – пустіть… Куди там!




– Не вдалося зробити те, що могла, – розповідає спортсменка. – Адже у Бразилії дуже «важкий» клімат. Там волого і жарко. А за кілька днів акліматизуватися було дуже складно. Хоча вже за тиждень я бігла в Цюріху і змогла показати набагато більше.
А ось щодо трьох темношкірих африканських спортсменок, які зрештою зайняли олімпійський п’єдестал жіночої 800-метрівки (південноафриканка Кастер Семеня, бурундійка Франсіна Нійонсаба та кенійка Маргарет Вамбуї), Наталія Прищепа нещадно категорична:
– Скажемо так, як є, – три мужики!
Не вдаючись у специфічні аспекти цієї проблеми, зазначимо: відносно цих трьох спортсменок подібна дискусія — чоловіки вони чи жінки, адже в організмі переважають гормони, характерні для сильної статі, – має місце фактично від початку їхньої кар’єри. До речі, саме Вамбуї та Нійонсаба випередили Наталію Прищепу в півфінальному забігу.
– А що змінилося у вашому житті від літа — з часу тріумфу на чемпіонаті Європи та виступу на Олімпійських іграх – та які плани маєте на 2017-й? – запитую вже в 22-річної заслуженого майстра спорту України.
– Заміж не вийшла і поки не планую (сміється). Як бігала, як тренувалася, як навчалася – так і продовжую. Щоправда, моє навчання у Національному університеті водного господарства і природокористування потроху добігає кінця. Вже у лютому маю захистити диплом і одержати кваліфікацію магістра економіки. А загалом 2017-го планую ще більше працювати. Адже це новий сезон, нові старти, боротьба за нові досягнення. Треба буде втілювати у життя те, що не вийшло 2016-го.
А ще Наталія Прищепа має справді хорошу новорічну традицію. Напередодні свята вона збирає іграшки, книги, одяг (як у себе вдома, так і «по сусідах») і доправляє до дитячого будинку. Спортсменка каже, що цього «навчили» ще у школі, а зараз це вже її власна ініціатива.


На фото: Як не старалися суперниці, українка Прищепа таки прорвалася з-за їхніх спин!

Telegram Channel