Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Кардинал» Фаренюк – землякам-сумчанам: «Вибачайте – але двічі з сітки виймайте!»

Волинь-нова

«Кардинал» Фаренюк – землякам-сумчанам: «Вибачайте – але двічі з сітки виймайте!»

В Екстра-лізі «Кардинал-Рівне» пасе задніх, а ось за Кубок України змагається хвацько

Кубок України з футзалу, 1/8 фіналу. Перший матч (21 січня, Рівне). МФК «Кардинал-Рівне» (Рівне) – «СумДУ» (Суми) – 4:1 (1:0 – Микита Лазикін, 12 хв.; 2:0 – Артем Фаренюк, 27; 3:0 – Олександр Басич, 33; 3:1 – Дмитро Ігумнов, 36. (з дабл-пенальті); 4:1 – Артем Фаренюк, 40)



Сумчани цього сезону виступають у Першій лізі, де нині посідають друге місце. Натомість рівняни грають в Екстра-лізі, де теж посідають друге місце – щоправда, з кінця турнірної таблиці…



На стадії 1/8 фіналу Кубка України з футзалу жереб звів рівненських «кардиналів» із клубом «СумДУ».  Сумчани цього сезону виступають у Першій лізі, де нині посідають друге місце. Натомість рівняни грають в Екстра-лізі, де теж посідають друге місце – щоправда, з кінця турнірної таблиці…


Тож перед матчем головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний шанси команд на вихід у чвертьфінал оцінив 50/50. Та все ж на домашньому майданчику рівняни впевнено перемогли, тож за три тижні поїдуть у Суми на матч-відповідь із пристойним «запасом міцності».


Цікаво, що два з чотирьох голів сумчанам «відвантажив» їхній земляк – народжений у слобожанському місті гравець рівненського клубу Артем Фаренюк. Тож після матчу він поділився своїми враженнями:


– Перший забив, розвернувшись і вдало пробивши в дальній кут. А останній гол – це награна комбінація. Ми навмисно взяли тайм-аут, порадилися, розіграли і вийшло вдало завершити цей розіграш голом.


Матчі проти «СумДУ» для мене завжди принципові. Хочеться зіграти якомога краще. Для нас сьогодні було дуже важливо здобути перемогу, аби відчути впевненість у своїх силах. Це повинно допомогти нам у майбутньому.


Це футзал. Може статися все, що завгодно. Рахунок 4:1 не означає, що ми вже пройшли до чвертьфіналу. Нам не можна розслаблятися і недооцінювати «СумДУ». У повторному матчі в Сумах буде дуже непросто.


А ось в Екстра-лізі справи у МФК «Кардинал-Рівне» – будемо називати речі своїми іменами – йдуть геть кепсько. У першому матчі цього року – в рамках 14-го туру – рівняни на виїзді поступилися франківському «Урагану» – 4:1. Натомість «ЛТК/ІнБев/НПУ» у напруженому виїзному поєдинку таки переміг відвертого аутсайдера «Uni-Laman» з рахунком 2:3 і знову випередив рівнян у боротьбі за 8-му сходинку.


Проте вчора статус кво було відновлено: рівняни вдома розгромили той-таки «Uni-Laman» 6:1 і перемістилися на рятівну позицію, яка дає право грати в плей-оф.



Список кращих бомбардирів: Олександр Педяш («Сокіл») – 17 голів; Михайло Грицина («Енергія») – 13; Сергій Журба («ХІТ») – 12.

Telegram Channel