Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

У Підгайцях — спалах скарлатини

Із середини грудня у сільському дошкільному дитячому закладі введено карантин

Ірина РЕПЕТУХА


Завідувач Підгайцівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ольга Гунько повідомила, що в грудні минулого року було зафіксовано до десяти випадків скарлатини. А після того, як діти вийшли з канікул, знову з’явилися поодинокі випадки. За свою лікарську практику, із 2002 року, медик взагалі не стикалася з цим захворюванням.



Ольга Гунько наголосила, що наразі не йдеться про епідемію. 



Нагадаємо, що скарлатина – гостре інфекційне захворювання, викликане стрептококом, і дуже заразне. Тому воно виникає, як правило, там, де є скупчення дітей. Передається повітряно-крапельним та побутовим шляхами. Вихованці дитсадків, наприклад, можуть «підхопити» цю недугу через іграшки, посуд. Разом із тим, каже Ольга Гунько, скарлатина легко лікується. Якщо правильно встановити діагноз, почати антибіотикотерапію в першу добу, то дитина до її кінця стає вже не заразною.
Ольга Гунько наголосила, що наразі не йдеться про епідемію. Поява скарлатини, ймовірно, пов’язана з циклічністю її виникнення, як і будь-якої інфекційної хвороби, яка періодично нагадує про себе спалахами.

Telegram Channel