Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

Ратнівщина прихистила понад 70 переселенців

Всього з початку воєнних дій на Донбасі та анексії Криму в управління соціального захисту населення звернулось 207 чоловік, які переїхали на Волинь зі Сходу України, з них 64 дитини

Валентина БОРЗОВЕЦЬ



17 родин отримують щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання. Крім того, 7 сімей мають державні допомоги сім’ям з дітьми, 25 громадян — пенсію.



На сьогодні, за інформацією заступника начальника управління соціального захисту Зої Лукашук, на новому місці проживання залишилось 40 сімей, а це 72 чоловіка. Усі вони забезпечені тимчасовим житлом. Переважна більшість із них проживає у Ратному. Із числа переселенців багато таких, які мають родину у районі, або ж взагалі корінням з Ратнівщини. 


Переселенці не кинуті напризволяще. 17 родин отримують щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання. Крім того, 7 сімей мають державні допомоги сім’ям з дітьми, 25 громадян — пенсію.
Багато переселенців, незважаючи на всі складнощі, які їх чекають вдома, повернулися у свої власні домівки. Проте одна багатодітна сім’я з Донецької області, яка проживала у Краматорську, облюбувала наш край для постійного проживання. У сім’ї Гаврила Петровича та Ольги Яківни Рибалок п’ятеро дітей: Іда, Давид, Суламіта, Маргарита та Олена і внучка Олександра. Сім’я придбала житло у селі Броди, займається підсобним господарством, хазяйнує, як і інші тепер уже їхні односельчани. А у планах Рибалок навіть будівництво житла для старших дітей.

Telegram Channel