Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Сільський театр у Соловичах зібрав аншлаг (ФОТО)

Волинь-нова

Сільський театр у Соловичах зібрав аншлаг (ФОТО)

З успіхом пройшла у Соловичах Турійського району вистава «Сватання на Гончарівці» у виконанні місцевого аматорського театру

Інна ПІЛЮК
Більше десятка селян, з яких жоден не має театральної освіти, зуміли відтворити неповторний колорит українського села 19 століття з усіма його реаліями: бідністю кріпаків, багатством панів, незмінним у всі роки коханням та щирим гумором.




Актори перевтілилися у персонажів популярної п’єси Григорія Квітки-Основ’яненка. Грають тут уже цілими сім’ями.



Під керівництвом режисера, а в минулому — вчителя біології та географії Володимира Бриня, актори перевтілилися у персонажів популярної п’єси Григорія Квітки-Основ’яненка.


Грають тут уже цілими сім’ями. Анатолій, Орест і Юлія Цвиди і на сцені залишилися родичами, подружжя Зої та Андрія Сервачинських теж завжди разом на сцені. Незмінний учасник постановок театру — і сільський голова Солович Ярослав Кашуба.
«Сватання на Гончарівці» — не перша вистава у репертуарі селян. Завжди актуальна тема боротьби бідності та багатства, щирого і купленого кохання, та ще й приправлена «смачним» українським гумором на «ура» сприймається глядачами. З не меншим успіхом проходили тут і «Назар Стодоля», «Фараони», «За двома зайцями», «Ніч перед Різдвом» та ін.



Вже за кілька днів соловичівці поїдуть з цією ж виставою до Радович, на черзі — Обенижі.
Детальніше про виставу читайте і дивіться згодом на сторінках «Волині-нової» та на сайті volyn.com.ua.







Telegram Channel