Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Лесю Українку згадають… фільмом!

У п’ятницю, 24 лютого, о 17.00 в мистецькому салоні «Артист», що у другому корпусі Палацу культури Луцька, розпочнеться перегляд фільму видатного українського кінематографіста, оператора, режисера та сценариста Юрія Іллєнка «Лісова пісня. Мавка»

Світлана ЗОЗУЛЯ



Головну жіночу роль у стрічці зіграла дружина й муза митця – народна артистка України Людмила Єфіменко.



Головну жіночу роль у стрічці зіграла дружина й муза митця – народна артистка України Людмила Єфіменко. У телефонній розмові вона не приховала, що Мавка – найулюбленіший образ із більше 20-ти втілених нею на кіноплівці.
Жінка полюбила поезію Лесі Українки ще школяркою. Коли ж навчалася у Всесоюзному державному інституті кінематографії у Москві, проводила репетиції в образі Мавки, але їй пропонували роль Русалки. Потім роботу над постановкою «Лісової пісні» зупинили.
Зіграти омріяну роль їй випало 1980 року саме у фільмі Юрія Іллєнка, який, до слова, приїздив на Волинь, надихався Лесиними місцями на Ковельщині перед тим, як знімати стрічку…
Тож згадаймо творчість Лесі Українки з нагоди 146-річниці від дня її народження і читанням поезій, і переглядом українського поетичного кіно «Лісова пісня. Мавка».



Кадр із фільму взято в Інтернеті. На фото - Мавка (Людмила Єфіменко) та Лукаш (Віктор Кремльов).


 

Telegram Channel