Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Ковельчани віддали шану «афганцям»

Волинь-нова

Ковельчани віддали шану «афганцям»

Старшокласники та їх наставники поспілкувались з учасникими бойових дій в Афганістані, антитерористичної операції, Революції Гідності


У кожному навчальному закладі впродовж цього тижня було проведено заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та чергової річниці виведення військ з Республіки Афганістан.



У СШ №3 імені Лесі Українки відбувся загальноміський захід «Історична правда. Забуттю не підлягає», повідомляє сайт Ковельської міської ради.


На зустріч були запрошені учасники бойових дій в Афганістані, антитерористичної операції, Революції Гідності, волонтер громадської організації «Альтаїр», лідери учнівського самоврядування, педагоги-організатори, заступники директорів з виховної роботи.


Гості поділились спогадами про пережите, про те, через які випробування їм довелось пройти. Непросто без сліз, тривоги слухати такі спогади. Адже життя кожного з них – це частинка історії нашої країни, а вона у нас, на жаль, досить трагічна.


Зі словами вдячності звернувся до присутніх начальник управління освіти Віктор Бичковський.


Учасники заходу могли оглянути світлини, ознайомитись з біографіями наших земляків – учасників війни в Афганістані та антитерористичної операції.


Водночас у кожному навчальному закладі впродовж цього тижня було організовано та проведено заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та чергової річниці виведення військ з Республіки Афганістан. Це - зустрічі з воїнами - афганцями; тематичні виховні години спілкування: «Афганістан в моїй душі болить», «Забути не дано…», «Афганській біль», «Крізь пекло афганської війни»; екскурсії у міський музей-спілку ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).


Крім того, у музеях бойової слави, бібліотеках організовано тематичні експозиції та виставки літератури, присвячені участі співвітчизників у бойових діях на території інших держав.

Telegram Channel