Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Що після заяви?

Як відомо, досить напружена ситуація склалася у Ковельській міській раді сьомого скликання

Іван Ковельський


Якщо раніше тут рішення приймалися досить оперативно, дискусії були конструктивними й діловими, то нині картина дещо інша: сесії іноді переносяться або взагалі не відбуваються, виступи депутатів та їх поведінка іноді нагадують «законотворчість» київських нардепів.



Причин цього чимало, але одна з найголовніших: відсутність твердої більшості в однодумців міського голови Олега Кіндера, який віднедавна виконує функції радника Юлії Тимошенко з питань місцевого самоврядування.



Причин цього чимало, але одна з найголовніших: відсутність твердої більшості в однодумців міського голови Олега Кіндера, який віднедавна виконує функції радника Юлії Тимошенко з питань місцевого самоврядування. Після останніх виборів «біло-сердечних» в мерії суттєво поменшало. Їм на зміну прийшли посланці «Солідарності», «УКРОПу», Радикальної партії Олега Ляшка та «Свободи». Схоже на те, що виникла у раді нова коаліція, члени якої не завжди голосують так, як хотілося б очільнику органу місцевого самоврядування.


В таких умовах голова однієї з депутатських комісій, член ВО «Батьківщина» Геннадій Кіндер (брат мера) зробив днями не зовсім звичайну заяву, про суть якої розповіла газета «Вісті Ковельщини» в інтерв’ю під заголовком «Що спричинило заяву про складання повноважень?». У розмові із журналістом пан Геннадій зазначив, що роботу комісії, яку він очолює, фактично блокують представники опозиції, нормально працювати він не має змоги, а тому заявив про складання повноважень голови комісії. Заодно запропонував, щоб цю посаду зайняв один із представників нової більшості у міськраді.


Як розвиватимуться події далі, покаже час. Принаймні чергова сесія міськради запланована на 23 лютого.

Telegram Channel