Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Чехії оштрафували піцерію за дискримінацію іммігрантів

Чеська піцерія «Grand Italia» розмістила на своїй сторінці в Facebook текст щодо іммігрантів: «У нашому ресторані не готують для іммігрантів!!! СТОП ІСЛАМ»

У Чехії в місті Hrušovany Jevišovkou, Чеська Торгова інспекція (ČOI) вдруге оштрафувала піцерію «Grand Pizza» за дискримінацію щодо іммігрантів. Штраф складає 60 000 крон, передає СВІТUA, спираючись на Immigrant.today.



Власник піцерії Томаш Севчик заявив, що він ні про що не шкодує.



Директор Південно-Моравської інспекції ČOI Карел Гавлічек сказав, що рішення не є остаточним, і тому він не має права розкривати подробиці. Однак він підтвердив, що здійснив повторну перевірку через те, що в 2016 році ця піцерія вже була оштрафована за образливий текст щодо іммігрантів на своєму сайті: «У нашому ресторані не готують для іммігрантів!!! СТОП ІСЛАМ».


Торік штраф спочатку становив 30 000 крон. Компанія оскаржила його, і Центральний орган згодом зменшив штраф до 25 000 крон. Власник піцерії Томаш Севчик заявив, що він ні про що не шкодує, оскільки, за його словами, він щотижня буває в Італії та бачить величезний страх місцевого населення перед іммігрантами за їх нахабну і часто хуліганську поведінку.


 

Telegram Channel