Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

Ситуація в АТО загострилася, ЗСУ мають дозвіл адекватно реагувати на провокації противника

Про це заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко під час зустрічі з військовими аташе іноземних держав у Києві

За словами Віктора Муженка, підрозділи, які виконують завдання в зоні АТО, мають право адекватно реагувати на всі ті порушення, які мають місце в зоні проведення операції, передає «Інтерфакс-Україна».



Вогонь у відповідь з нашого боку у декілька разів менший, ніж із боку противника.



«Із позавчорашнього дня ми спостерігаємо збільшення кількості мінометних обстрілів, обстрілів із гармат, також застосування танків. Зокрема, останні противник застосовував учора по населеному пункту Авдіївка. У повноваженнях командирів - приймати рішення у відповідь на ті чи інші дії противника», - сказав Муженко.


При цьому він наголосив: «Вогонь у відповідь з нашого боку у декілька разів менший, ніж із боку противника. Переважно дії противника мають неорганізований характер».


Начальник Генерального штабу поінформував, що за минулу добу внаслідок обстрілів, зокрема й танкових, у районі Авдіївки троє українських військовослужбовців загинуло, десятеро дістало поранень; також загинув один мирний житель, двоє дістало поранення.



Telegram Channel