Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи справиться волинська поліція з чергами на митниці?

Волинь-нова

Чи справиться волинська поліція з чергами на митниці?

За рухом автотранспорту в сервісній зоні МАПП «Ягодин» тепер стежить поліція

Сергій БОЯРЧУК


Раніше про порядок тут дбали прикордонники, формували схеми руху та відповідну чергу в них, і лише зрідка сюди навідувалися представники МВС. Однак згідно чинного законодавства це повинні робити поліцейські наряди, яким і передали охоронці кордону такі повноваження.




Наразі вивчається питання залучення до цієї справи громадських організацій.



Перша спроба «копів» контролювати рух була не дуже вдалою. Черга утворилася вже в три ряди і все більше громадян висловлювало своє незадоволення діями поліції. Хтось випадково опинився в довжелезному корку, а хтось пробував «штурмувати» чергу по смузі зустрічного руху. Під загрозою затору опинилася ділянка дороги на в’їзд до України. Спільними зусиллями поліції та держприконслужби ситуацію вдалося виправити. Три поліцейських наряди контролювали рух в черзі, а прикордонники взялися до виконання своїх безпосередніх обов’язків – запуску автомобілів в зону митного контролю.



-         Я думаю, що наш підрозділ справиться власними силами, - коментує ситуацію начальник Любомльського відділу поліції Анатолій Дружук. – Маємо повне порозуміння та підтримку держприкордонслужби, наразі вивчається питання залучення до цієї справи громадських організацій, з числа тієї  «Варти порядку». А поки, що будемо вдосконалювати існуючі методи роботи та напрацьовувати нові. Разом з тим надіємося на розуміння й підтримку наших громадян,  їх свідомість та порядність. 


Telegram Channel