Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Дівчата сиділи в кабінці і молилися за мене до останнього метра» (Відео)

Волинь-нова

«Дівчата сиділи в кабінці і молилися за мене до останнього метра» (Відео)

Напевне, востаннє Україна так раділа за наших біатлоністок у Сочі, коли вони першими фінішували в естафеті. Але нинішнього непростого сезону для українців «срібло» чемпіонату світу – на ціну «злата»!

Петро ПАС



І символічно, що підняла «синьо-жовту» команду на друге місце в жіночій естафеті її капітан Олена Підгрушна, яка разом з Іриною Варвинець, Юлією Джимою і Анастасією Меркушиною виборола єдину для країни медаль на чемпіонаті світу з біатлону в австрійському місті Хохфільцен. Фінішне коло Олени було просто фантастичним, адже вона залишила за спиною перших зірок сучасного біатлону француженку Марі Дорен Абер, чешку Габріелу Коукалову, італійку Доротею Вірер і ледь не наздогнала німецьку ракету Лауру Далмайєр.


Дивимось, як це було – https://www.youtube.com/watch?v=L3GyRUCjb3c :




Я вже навіть не пригадую, коли так востаннє раділа здобутій медалі!



— Я розуміла, що суперниці поруч і наскільки вони серйозні, — розповіла після цієї гонки наш капітан. — Не можна було дозволити собі використовувати запасні патрони. Бо жодного шансу не буде. Тому я обережно працювала на рубежі… На остан-ньому колі в якийсь момент француженка Марі Дорен Абер об’їхала мене, поруч була чешка Габріела Коукалова. Я собі сказала, що треба триматись за ними, а вже на фінішній прямій спробувати поборотися. Але мені трохи пощастило: пішов дощ, додалося вологи, і лижі мене самі викотили вперед на спуску. Я просто пролетіла суперниць! І треба було вже втікати від них, кидатися, стрибати в підйом…
Я кайфувала від остан-нього кола, це було щось неймовірне. Мені здалося, що весь світ за мене вболівав! По трасі всюди кричали: «Лєна, давай!»
Після фінішу наші дівчата навіть спочатку не вибігли привітати, бо сиділи в кабінці, дивилися на екран і молилися за подругу до останнього метра.
— Я вже навіть не пригадую, коли так востаннє раділа здобутій медалі! Тепер відчуваю полегшення, наче камінь з душі впав. Такий важкий сезон був, непрості розмови — з тренерами, із президентом. Я не задоволена була результатами, вони теж. Але те, що вдалося зробити, тепер мені гріє душу. І я розумію, що ще є порох у порохівницях! — наголосила усміхаючись 30-річна Олена Підгрушна.



Група підтримки Олени Підгрушної у Хохфільцені.


Так хочеться побажати, щоб цього пороху вистачило ще хоча б на час Олімпіади-2018!



Але якщо сьогодні ми говоримо про порох, то німці мають у біатлоні справжню атомну бомбу –23–річну Лауру Далмайєр (зріст – 162 см), яка на нинішньому чемпіонаті світу в Хохфільцені здобула 5 золотих і 1 срібну нагороду в усіх шести гонках! Неймовірне досягнення!



Німкеня Лаура Далмайєр переписала історію біатлону на своє ім’я.


НАЙКРАЩІ Ж РЕЗУЛЬТАТИ УКРАЇНЦІВ:
2-е місце
в жіночій естафеті (Ірина Варвинець, Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Олена Підгрушна);
5-е місце
Сергія Семенова в індивідуальній гонці;
5-е місце
в змішаній естафеті (Олена Підгрушна, Юлія Джима, Сергій Семенов, Дмитро Підручний);
6-е місце
Юлії Джими в мас–старті;
6-е місце
чоловічої збірної України в естафеті (Артем Прима, Сергій Семенов, Володимир Сємаков, Дмитро Підручний).


На головному фото вгорі: Срібний склад української естафети. А три роки тому під час тріумфу на Олімпіаді в Сочі наші спортсменки на золотому п’єдесталі вигукнули: «За Майдан!»

Telegram Channel