Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Збори – зборами, а як покаже себе «Волинь» у справжньому бою?

Волинь-нова

Збори – зборами, а як покаже себе «Волинь» у справжньому бою?

Підопічні Віталія Кварцяного повертаються до боротьби за збереження прописки в українській Прем’єр-лізі

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Шанувальники українського футболу можуть нарешті прокидатися від зимової «сплячки» – наша Прем’єр-ліга повертається з тривалих «канікул»! Уже у суботу, 25 лютого, луцька «Волинь» проведе виїзний матч 19-го туру з ФК «Олександрія». Суперник більш ніж серйозний – четверте місце у турнірній таблиці свідчить саме за себе.



Пряма трансляція матчу ФК «Олександрія» – «Волинь» – 25 лютого о 17.00 на телеканалі «Футбол 2».



В останньому ж контрольному матчі на зборах у Туреччині «Волинь» «під пальмами» (це переконливо демонструють фото з матчу) зустрічалася з казахським клубом «Іртиш» (Павлодар). Лучани поступилися з рахунком 1:2. «Волинь» забила першою – після передачі Редвана Мемешева на 26–й хвилині відзначився Артем Дудік. Потім «хрестоносці» двічі пропустили і таки програли. Хоча на офіційному сайті «Волині» продемонстровану командою у цьому поєдинку гру оцінили як «загалом непогану».
Варто зазначити, що рахунок 1:2 (або 2:1) був «улюбленим» для лучан на «турецькому зборі». Окрім «Іртиша», ми так само поступилися 1:2 узбецькому ФК «Алмалик». Натомість узбецький «Металург» (Бекабад) та «Вайле» (з однойменного данського міста) були вже «биті» лучанами – 2:1. З цього стрункого ряду випадає лише поразка «Волині» польському ГКС «Катовіце» – 0:2.
Як буде в офіційних матчах – побачимо. Чекати лишилося тільки два дні. Зайве говорити, що очки лучанам з огляду на турнірну ситуацію ой як потрібні.
Натомість рівненський «Верес» ще весь у процесі підготовки до офіційних поєдинків. Адже чемпіонат Першої ліги відновиться аж у середині березня.
Команда Володимира Мазяра свій третій навчально-тренувальний збір вирішила провести на Закарпатті. Вже на післязавтра, 25 лютого, заплановано спаринг зі словацьким клубом «Земплін» (Міхаловце). Відомо також, що 3 березня має відбутися гра рівнян з «Інгульцем» із Петрового. Загалом у планах наставника рівнян Володимира Мазяра провести під час цього збору п’ять спарингів.
За великим рахунком, склад «Вереса» на весняну частину чемпіонату лише формується. Низка гравців з команди пішли – у відоміші (чи то пак – багатші) клуби. Натомість рівняни активно переглядають потенційних новачків. Скажімо, на останній спаринг у Львові з ФК «Миколаїв» (команда з Львівщини – не плутати з відомішим МФК «Миколаїв») у стартовому складі «Вереса» вийшло лише четверо «штатних» гравців, решта – ті самі потенційні новачки. До речі, поєдинок закінчився з рахунком 3:1 на користь рівнян.


Telegram Channel