Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

На Волині чоловік добирається у бібліотеку за 30 кілометрів

Читацький формуляр його має кілька «томів»

Галина СВІТЛІКОВСЬКА


Про найактивнішого читача Ківерцівської районної бібліотеки розповіла директор Любов Михальчук. Леонід Михайлович Хмілевський мешкає у селі Дерно.



Два, а то й три рази на місяць чоловік долає тридцятикілометрову відстань до райцентру, щоб запастися чтивом.



Два, а то й три рази на місяць чоловік долає тридцятикілометрову відстань до райцентру, щоб запастися чтивом. Любов до літератури у нього з дитинства, малим, як зізнається, виготовляв саморобні книжечки. З того часу і пристрастився до читання.


“Соціальні мережі, телевізор не замінять книг, які відтворюють наше минуле і сучасне, дають змогу зазирнути в майбутнє”, – переконаний пан Леонід.


Торік тільки у районній бібліотеці він взяв і прочитав 180 книг. І при цьому вдома у селі має господарство, а працює у Рівному. Як розповів Леонід Хмілевський, добираючись на роботу, у поїзді встигає прочитати не менше 50 сторінок, так само і у зворотному напрямку. “Я — не ледащо, встигаю все. Як сказав Бекон Френсіс, є книги, які треба тільки покуштувати, є такі, які краще всього проковтнути, і лише деякі варто розжувати і переварити”, — усміхається чоловік.


До бібліотеки Леонід Хмілевський приїжджає з чималою сумкою, а його читацький формуляр —у кількох «томах». Зате коли працівники бібліотеки організували для найактивніших читачів краєзнавчу екскурсію, то всі захоплювалися ерудицією Леоніда Михайловича.

Telegram Channel