Курси НБУ $ 39.40 € 42.34

Горохів незабаром потоне у смітті? Відходами завалена навіть територія біля пам’ятника розстріляним євреям...

Куди половина жителів райцентру діває непотріб зі своїх осель і подвір’їв?

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Чому лише 50,2 % мешканців райцентру уклало зі ТзОВ «Еталон» договори про надання послуг із вивезення побутових відходів?  Куди половина жителів Горохова діває непотріб зі своїх осель і подвір’їв? Як у рамках закону змусити  місцян до елементарного порядку? Про це і про інше з присутніми на засіданні громадської ради  вели діалог голова райдержадміністрації Любов Матвєєва, заступник Горохівського міського голови Максим Ящукевич, головний архітектор району Микола Стопачинський, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Володимир Тивонюк.



А як боротимуться з горохівчанами, в смітті котрих потопають виїзди з Горохова, території соснини, ДТСААФу, ПМК-16, старого кладовища, пам’ятника розстріляним євреям, довколишні береги і ліски?



 Постійну проблему стихійних сміттєзвалищ  у провінційному Горохові учасники засідання назвали наслідком недосконалого українського законодавства. У європейських країнах кожен поважаючий себе громадянин не дозволить собі викинути серед вулиці бодай папірець, багатьох від подібного стримують чималі штрафи. До цього ж  європейці, певно,  мають сором, не уявляючи, як одні виконують, а інші ігнорують закон про вивіз побутових відходів.  Поводження з ними в Україні, з інформації голови громадської ради Людмила Бондар,  регулюється 13 законодавчими актами.  А  як боротимуться з горохівчанами, в смітті котрих потопають виїзди з Горохова, території соснини, ДТСААФу, ПМК-16, старого кладовища, пам’ятника розстріляним євреям, довколишні береги і ліски?  Це вирішили після тривалої  дискусії.


Зреагувавши на звернення, прийняте на попередньому засіданні громадської ради, на засіданні виконкому міської ради 1 березня цього року було створено спеціальну комісію, яка складатиме адмінпротоколи на тих горохівчан, які не укладуть договори з ТзОВ «Еталон» до 20 березня цього року.  Документ відправлятимуть у суд. Прізвища тих, хто надалі вирізнятиметься цинізмом і байдужістю, будуть оприлюднені на офіційному сайті Горохівської міської ради і опубліковані в районній газеті «Горохівський вісник», щоб платники послуг «Еталону» знали, хто за їх рахунок виносить сміття у контейнери і до трактора. Попереджувальні листи невдовзі отримають керівники організацій і установ міста.


За підтримку ініціатив дорадчого органу, сприяння у вирішенні тих проблем, які членам громадської ради озвучують жителі міста, Людмила Бондар подякувала і голові райдержадміністрації Любові Матвєєвій.


Дискутували про подвірні обходи, міркуючи, що з ціллю заключення договорів їх могли б здійснювати з еталонівцями депутати, еталонівці і муніципали. Що ж до стихійних смітників, казали, що біля них ефективно спрацюють відеокамери і місто знатиме своїх «героїв».


Знову приглянувшись до Європи, запланували порахувати не лише вартість контейнерів із кришками, а й спеціального автомобіля, призначеного для їх вивезення.

Telegram Channel