Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Українську бібліотеку в Москві, куди пускали тільки із паспортом, ліквідовують

Українська бібліотека в Москві може незабаром припинити своє існування. Міська влада постановила перенести книжковий фонд бібліотеки до новоствореного Центру слов'янської культури

Півтора року тому єдина в Росії українська бібліотека, що перебуває на бюджетному балансі російської столиці, стала заручником політичного напруження між Москвою та Києвом: спочатку були обшуки, відтак - директорка бібліотеки Наталія Шаріна опинилась під слідством через інкриміновані їй "розпалювання ненависті та ворожнечі", повідомляє gazeta.ua.



Ще перед перевезенням книжкового фонду бібліотека скоротила години роботи, припинила видачу книжок на дім і замовлення нових книг, а на вході від відвідувачів стали вимагати пред'явити паспорт.



52 тисячі літературних найменувань із фонду української бібліотеки мають бути переміщені до Всеросійської державної бібліотеки іноземної літератури імені Рудоміно.


За словами співробітниці української бібліотеки у Москві Тетяни Мунтян, ще перед перевезенням книжкового фонду бібліотека значно скоротила години роботи, припинила видачу книжок на дім і замовлення нових книг, а на вході від відвідувачів стали вимагати пред'явити паспорт. До того ж, припинилися і курси вивчення української мови.


У грудні торік у новому Центрі слов'янської культури повідомили, що зможуть розмістити у себе не більше 12 тисяч книжок з української бібліотеки, фонди якої нараховують понад 50 тисяч найменувань книг та періодики.

Telegram Channel