Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Вишивка допомагає ковельчанину забути жахи війни (ВІДЕО)

Волинь-нова

Вишивка допомагає ковельчанину забути жахи війни (ВІДЕО)

24 березня у Ковелі - благодійна виставка-продаж вишитих робіт бійця АТО Андрія Слюсарчука. Організатори просять долучитися до заходу й підтримати мужнього Героя


З любов'ю вишиті мужніми руками Героя ікони та картини прикрашають куточки осель та церков в Канаді, Франції, Італії, США та в інших країнах.



Колишній боєць 51-ї бригади Андрій Слюсарчук із села Вівчицьк Ковельського району, який після пережитого на війні не може заснути, ночами вишиває бісером ікони. За професією він - столяр. Та після поранення цим ремеслом не може займатись фізично. Вишиванням уже понад два роки він рятується від нестерпних болей і заробляє на життя, інформує сайт Ковельської міської ради.


25 серпня 2014 року на передовій під Мар’їнкою Донецької області на відстані меншій 10 метрів від бійця впала міна. Його накрило хвилею вибуху та відкинуло далеко в кущі. Після отриманої травми він постійно лікується у шпиталях та клініках України. Жахливі головні болі, страшні видіння зруйнували здоровий сон. Спати він може тільки під крапельницею. А щоб якось відволіктись від тяжких думок, і почав вишивати. Так триває і до сьогодні...


Роботи Андрія купують в Україні, везуть за кордон. З любов'ю вишиті мужніми руками Героя ікони та картини прикрашають куточки осель та церков в Канаді, Франції, Італії, США та в інших країнах.
Вперше на рідній Волині, саме у Ковелі, 24 березня о 16:00 годині у Галереї мистецтв (ІІ поверх) за адресою: вул. Незалежності, 89, відбудеться благодійний захід - виставка-продаж робіт Андрія Слюсарчука. Ініціатор проведення заходу - волонтер Людмила Савина, яка від 2014 року допомагає Андрію, за сприяння Ковельської міської ради та Ковельського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Запрошуємо небайдужих людей прийти на виставку та придбати для себе чи на подарунок за доступними цінами унікальні витвори нашого земляка – сильної й творчої особистості Андрія Слюсарчука.


Telegram Channel