Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

У Гірках уже не доводиться ходити потемки

У цьому селі, що на Любешівщині, ще на початку 2015 року була створена гірківська громадська організація «Благовіст» для участі у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Шляхом голосування обрали для першочергового виконання вуличне освітлення

Марина ЛУГОВА


Як розповіла сільський голова Галина Зелик, відповідно до проекту, передбачалося встановлення 30 вуличних ліхтарів і лише на центральній вулиці. Загальна сума проекту – 310 тисяч гривень. Із обласного бюджету надійшло 30 тисяч гривень, районного – 71, європейські кошти – 190,35 тисячі гривень. Сільська рада виділила близько 4 тисяч гривень. Оскільки 15 тисяч потрібно було заплатити ще за проектно-кошторисну документацію, то половину цих коштів зібрало місцеве населення і стільки ж на прохання людей надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».



Оскільки використали лампочки-економки, то навіть у зимовий час для місцевого бюджету плата за освітлення обходилася в середньому 2 тисячі гривень, а коли день побільшає, то можна буде і зекономити.



Через систему «Прозорро» обрали підрядника з Рожища, котрий погодився виконати роботу за 189 тисяч гривень. Відтак освітлення провели не лише на центральній, як передбачалося, а й завдяки економії, — на всіх інших вулицях Гірок. А це загалом 56 ліхтарів. Зараз жителі Гірок, як самі кажуть, ходять ввечері, як по Бродвею. І якщо десь лампочка не світить, то це вже — катастрофа — треба негайно виправляти ситуацію. У цьому зв’язку сільський голова Галина Зелик добре відгукується про підрядника, який, зробивши освітлення, взяв мережу на своє обслуговування.
Оскільки використали лампочки-економки, то навіть у зимовий час для місцевого бюджету плата за освітлення обходилася в середньому 2 тисячі гривень, а коли день побільшає, то можна буде і зекономити. До речі, ще раніше за Гірки було освітлене село Мукошин, де теж встановлено 33 ліхтарі.

Telegram Channel