Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СБУ повідомила подробиці виявлення «арсеналу під Запоріжжям»

Скидається на те, що зброя належить військовій частині, яка взагалі не бачить порушення у цій ситуації

Зважаючи на резонанс у засобах масової інформації про виявлення великого арсеналу зброї у Запорізькій області, Служба безпеки України повідомляє подробиці.


Під час перевірки організації та порядку зберігання боєприпасів у військовій частині (с. Широке) представники військової служби правопорядку, військової прокуратури, поліції та СБУ виявили засоби ураження, що зберігалися на складі без документів, які б підтверджували законність їхнього знаходження. Також через незадовільний облік боєприпасів не вдалося встановити їх належність.



Також під сумнівом твердження про те, що засоби ураження нібито непридатні до використання.



Склад був залишений військовими без охорони, договір на його використання не укладався. Крім того, керівництво батальйону, яке відповідальне за зберігання цих боєприпасів, й досі не надало правоохоронцям нібито існуючий акт на їх утилізацію.


Також під сумнівом твердження про те, що засоби ураження нібито непридатні до використання. Міни та гранати зберігалися у спеціальних ящиках, набої знаходилися у невідкритих цинках, майже половина гранатометів та пострілів до них також зберігалася у заводській упаковці, зброя ‒ без наявних ознак пошкодження.


Зважаючи на вищевикладене, слідчий Запорізького відділення поліції Дніпровського ВП НП в Запорізькій області відкрив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Telegram Channel