Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Юрій Вернидуб: «Знімаю капелюха перед «Волинню»

Волинь-нова

Юрій Вернидуб: «Знімаю капелюха перед «Волинню»

«Пакуючи у валізу» три очки, наставник «Зорі» не пошкодував компліментів на адресу лучан та особисто Віталія Кварцяного

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Українська Прем’єр-ліга. 22 тур. «Волинь» (Луцьк) – «Зоря» (Луганськ) – 0:1 (Рафаель Форстер, 90+1 хв., з пенальті). 19 березня 2017 року. Луцьк. Стадіон «Авангард». Головний суддя Анатолій Жабченко (Хмельницький).



Я сам депутат обласної ради і на найближчій сесії скажу, що не тільки бізнес, землі, бурштин, нафта та газ мають значення. Продамо, підемо в корчму, проп’ємо, потім марихуану покуримо – і життя прекрасне».



«Волинь»: Артем Кичак, Юрій Тетеренко, Роман Никитюк, Владислав Шаповал, Міха Горопевшек, Олександр Чепелюк (Артем Дудік, 68 хв.), Сергій Логінов, Дмитро Задерецький, Редван Мемешев (Андрій Никитюк, 89 хв.), Анатолій Діденко, Сергій Петров. Головний тренер Віталій Кварцяний.
Попередження: Романюк, 23 хв.; Діденко, 24; Шаповал, 41; Роман Никитюк, 90.
На завершальний матч першого етапу української Прем’єр-ліги «хрестоносці», вочевидь, виходили з не надто радісними думками. Адже після безгольової нічиєї, яку «розкатали» дніпровський «Дніпро» та львівські «Карпати», «Волинь» опустилася на останню сходинку в турнірній таблиці.
Водночас на тренерську лаву лучан, відбувши триматчеву дискваліфікацію, повернувся Віталій Кварцяний.
Перший тайм «Волинь» відіграла з луганчанами «на рівних», фактично зумівши нав’язати супернику свою гру. У другому наші теж, начебто, непогано трималися до останньої хвилини. Ну а на цій останній хвилині Роман Никитюк заробив пенальті у власні ворота. Героїчно йшов у підкат, щоб суперник не забив гол, але руку прибрати не встиг…
Рафаель Форстер «з точки» не схибив. Тож «Волинь», програвши п’ятий матч поспіль, продовжує звикати до останнього місця у турнірній таблиці.
До речі, усі п’ять суперників лучан із «шістки гірших» у 22 турі «розжилися» очками…
А найбільше вражає «Сталь». У чотирьох «весняних» поєдинках під орудою білоруса Леоніда Кучука кам’янчани здобули нічию і три перемоги.
До речі, до побиття ФК «Олександрії» неабияк приклався ганський нападник «Сталі» Кваме Карікарі – на рахунку 25-річного футболіста рідкісний як для України хет-трик.
Нарешті втратив очки «Шахтар», проте відрив «гірників» від «Динамо» все одно лишається дуже великим.
Усі результати 22 туру: «Дніпро» – «Карпати» – 0:0; «Шахтар» – «Олімпік» – 1:1; «Динамо» – «Чорноморець» – 2:1; «Сталь» – ФК «Олександрія» – 4:1; «Ворскла» – «Зірка» – 0:0; «Волинь» – «Зоря» – 0:1.


За воротами
Юрій ВЕРНИДУБ, головний тренер «Зорі»:
«Перший тайм ми провалили. Показали «антифутбол». З такою високорослою командою, як «Волинь», треба грати низом, на швидкості.
Під час перерви таки «достукався» до хлопців. Заворушилися, «поклали» м’яча. З’явилися непогані моменти. Здобуті три очки дуже важливі для нас. Дякувати Богові, нам вдалося їх заробити.
Знімаю капелюха перед «Волинню» і перед Віталієм Кварцяним. У нього доволі талановита молодь: Дудік, Петров, Чепелюк, Шаповал, Романюк. Головне перетерпіти складні часи, не схибитися на грошах і розвиватися далі».


Натомість головний тренер «Волині» Віталій КВАРЦЯНИЙ в ефірі програми «Великий футбол» практично «наїхав» на засновників клубу:
«Ті, хто стоїть за нашими спинами (засновники), мають розуміти, що футбол – це не жарти, а серйозний вид діяльності. ФК «Волинь» прославляє наш волинський край, це – візитівка області.
Я сам депутат обласної ради і на найближчій сесії скажу, що не тільки бізнес, землі, бурштин, нафта та газ мають значення. Продамо, підемо в корчму, проп’ємо, потім марихуану покуримо – і життя прекрасне».


Telegram Channel