Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Неприємну традицію зламати не вдалося…(Відео)

Волинь-нова

Неприємну традицію зламати не вдалося…(Відео)

«Колгоспник», «Горинь», «Верес» — рівняни під будь–якою «вивіскою» програють у Краматорську. Проте вже завтра у Рівному — надпринциповий двобій з чернігівською «Десною»

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. 22 тур. «Авангард» (Краматорськ) – «Верес» (Рівне) – 1:0 (Віталій Собко, 9 хв? з пенальті). 25 березня. Краматорськ. Стадіон «Авангард».


«Верес»: Богдан Когут, Олексій Зозуля, Ярема Каваців (Василь Білий,


39 хв.), В’ячеслав Лухтанов, Артур Западня, Валерій Кучеров, Валерій Лебедь (Євген Морозенко, 71), Сергій Герасимець (Антон Котляр, 53), Ростислав Волошинович, Ігор Сікорський, Дмитро Козьбан.


Головний тренер: Володимир Мазяр.


Ще перед виїздом у Краматорськ (другим «за дальністю» з усіх можливих для рівнян у Першій лізі, далі лише Маріуполь із його «Іллічівцем») була сила–силенна розмов про те, що легко нашим у матчі з «Авангардом» не буде.



До того ж, рівняни у Краматорську… завжди незмінно програвали.



І це попри те, що у першому колі краматорці поїхали з Рівного «битими» з розгромним рахунком 0:3. Найбільше усіх хвилювало те, що вперше в сезоні на поле не зможе вийти капітан «Вереса» Сергій Борзенко (перебір «гірчичників»). Матч, до речі, пропускав і Борис Орловський, який двічі «розписався» у воротах «Авангарда» в Рівному, — досі відновлює проопероване коліно. Та й деякі інші зміни у складі «Вереса» відбулися.


До того ж, рівняни у Краматорську… завжди незмінно програвали. Ще за часів СРСР по одному разу «бублика» з Донеччини везли спершу «Колгоспник», а згодом — і «Горинь». І хай то історія півстолітньої давнини , але не зважати на її уроки вкрай необачливо.


На жаль, цю прикру традицію поразок у Краматорську не вдалося зламати і цього разу. Забитий «Авангардом» ще в дебюті гол з пенальті виявився єдиним у зустрічі.


Тож маємо три одинадцятиметрові у ворота «Вереса» у двох останніх матчах, які фактично й призвели до двох поспіль поразок.


Відеоогляд гри – https://www.youtube.com/watch?v=Y57SinRAl_Y :



Добре хоч «Десна» також втратила очки. Чернігівці вдома зіграли в безголеву нічию зі скромною нині чернівецькою «Буковиною». Тож змогли ліквідувати лише одне з трьох очок відставання від «Вереса».



Тож у неділю — всі на рівненський «Авангард», «Вересу» потрібна наша підтримка! Початок зустрічі о 15.00.



Натомість «Іллічівець» цього разу свого шансу не проґавив. Маріупольці, здолавши на виїзді ФК «Полтава», збільшили перевагу над «Вересом» у турнірній таблиці до 6 очок.


Ну а вже завтра, 2 березня, у Рівному — справжній суперматч! У першому цьогорічному матчі на «Авангарді» «Верес» прийматиме «Десну»! Не доведи Господи, програємо — втратимо другу позицію… Дай Боже, виграємо — випереджатимемо затятого конкурента від­разу на п’ять очок!


Тож у неділю — всі на рівненський «Авангард», «Вересу» потрібна наша підтримка! Початок зустрічі о 15.00.


Усі результати 22–го туру: «Арсенал–Київ» — МФК «Миколаїв» — 1:0; ФК «Полтава» — «Іллічівець» — 0:2; «Гірник–Спорт» — «Черкаський Дніпро» — 5:2; «Колос» — ФК «Тернопіль» — 4:1; «Авангард» — «Верес» — 1:0; «Скала» — «Геліос» — 0:1; «Інгулець» — «Нафтовик–Укрнафта» — 1:3; «Десна» — «Буковина» — 0:0; ПФК «Суми» — «Оболонь–Бровар» — 1:1.



Суперечка бомбардирів: Руслан Степанюк («Верес») —–15 голів (3 – з пенальті), Руслан Кісіль («Іллічівець») – 13.


За воротами



Богдан ЄСИП, начальник  команди «Верес», після поразки у Краматорську сказав:


«Хочу привітати господарів. Ми програли – і це погано. Не вийшло те, що планували, у цьому, напевно, заслуга суперників.



Коли команда програє, значить, десь є вина і тренерського штабу, десь ми недопрацювали.



Є претензії до наших хлопців. Перший тайм провели в’яло. У другому, коли ми «завелися», господарі вже грали на результат, від оборони. Навіть при такій грі ми могли вразити ворота суперника. Думаю, якби забили один гол, то був би і другий. Але це футбол, а саме непередбачуваністю він і цікавий. Хотіли, старалися, але не вийшло. Коли команда програє, значить, десь є вина і тренерського штабу, десь ми недопрацювали. Втім, на цьому чемпіонат не завершується, уся боротьба попереду. Будемо намагатися перемагати в кожному матчі».


На головному фото: Олексія Зозулю, який на поєдинок у Краматорську вийшов із переломом носа, вболівальники «Вереса» визнали кращим гравцем матчу.


Фото і відео з офіційного сайту НК «Верес».

Telegram Channel