up-arrow
ГОСПОДАРСЬКІ СЕКРЕТИ Архів рубрики

Як вибрати шуруповерт?

title
Цей інструмент повинен бути у кожного майстра. Купуючи його, зверніть увагу на технічні характеристики

1.Частота обертання і крутний момент на валу
Частота обертання має бути в діапазоні від 400 до 1300 об./хв. На малих обертах закручують саморізи та гвинти. А ось свердління отворів відбувається на високих. Крутний момент на валу коливається від 10 до 130 Нм для професійних моделей. Для закручування саморізів, гвинтів, свердління отворів невеликого діаметру в м'яких матеріалах достатнім буде у 10—45 Нм. А ось для отворів великого діаметра або у твердих матеріалах необхідний високий крутний момент.

Також інструмент обов'язково повинен мати реверс.

Важливо, щоб була можливість плавно змінювати частоту обертання двигуна. Також інструмент обов'язково повинен мати реверс.

2. Обмежувач крутного моменту і редуктор
Шуруповерт мусить мати обмежувач крутного моменту для зупинки обертання патрона при закручуванні шурупів, так звану «тріскачку». Він не дасть зірвати шліци на голівці шурупа.

3. Джерела живлення
Інструмент може бути акумуляторним або мережевим. Мережеві шуруповерти призначені для тривалих робіт, але потребують джерела електроживлення поблизу. Вони зручні, якщо роботи виконуються в майстерні. Акумуляторні — автономні, але час роботи обмежений ємністю акумулятора.
Добре мати другу батарею. Тоді можна працювати на одному, поки другий заряджається.

4. Ергономічні характеристики
Важлива характеристика шуруповерта — це ергономіка. Інструмент повинен добре лягати в руку, наявність гумових накладок на ручці також є перевагою. Менше відчувається вібрація, більш надійне утримання інструмента. Рукоятка у шуруповерта може розташовуватися по центру або в задній частині. Якщо передбачається тривала робота, то перший варіант кращий — менше втомлюється рука.

 

ІНШІ МАТЕРІАЛИ РУБРИКИ
Ви вже здогадалися, що за гостя буде на нашій редакційній кухні? Так-так, ота головата, білувата, до борщу хорошувата… КАПУСТА. А вона ж не тільки до борщу хорошувата…
Віталій Климчук плекає саджанці плодових та декоративних культур, але деякі з них за рік приростають лише на кілька міліметрів
Перші два тижні щойно викопана картопля заліковує механічні пошкодження, отримані при збиранні та транспортуванні. При цьому бульби інтенсивно дихають (виділяють тепло і вуглекислий газ). Тому у цей час її треба помістити в добре провітрюване приміщення. Незабаром цей період активного дихання завершується. Продовольчу бараболю витримують у темряві, а насіннєву — при розсіяному світлі
Цей напій із винограду, виготовлений власноруч, не тільки смачний, але й корисний (звісно, якщо його пити в міру). Кожен, хто має виноград, може спробувати зробити його сам. Перш за все зверніть увагу на посуд. Він повинен бути чистий і сухий. Інакше в готовий виріб можуть потрапити грибки і вино буде несмачне
Ця молода, соковита, ніжна свинина значно відрізняється від звичайної. Тому, щоб її отримати, треба ретельніше відбирати молодняк та корми. Для цього підходять поросята, які мають подовжену середню частину, оскільки найцінніший бекон виходить з боків туші
Для його вирощування вибираємо ділянку з родючим вологим легким ґрунтом. Головки повинні бути без механічних пошкоджень, здорові та тверді, без слідів гниття. Безпосередньо перед садінням (не раніше!) головки треба поділити на зубки. Їх садять на віддалі 15 см один від одного, втискаючи в землю на глибину 3—5 см і добре утрамбовуючи ґрунт зверху
Багаті на талановитих людей волинські села. І Тишковичі Іваничівського району – одне з них. Тут що не хата – то майстер!
У лікувальних властивостях вулика–лежанки пасічника Віктора Кузіна вже не раз переконувались односельчани
Лучани програють вдруге поспіль
line ПИТАННЯ ТИЖНЯ