Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Що думає батько волинянина Анатолія Тимощука про «заробітки» сина у Росії

Волинь-нова

Що думає батько волинянина Анатолія Тимощука про «заробітки» сина у Росії

Тимощук-старший стверджує, що Анатолій хотів працевлаштуватися на тренерську роботу в Україні

Батько відомого українського футболіста Анатолія Тимощука, Олександр Тимощук розповів про своє власне ставлення до вкрай неоднозначного вибору сину – працевлаштування в тренерському штабі пітерського «Зеніта»:



На рахунку Анатолія 144 зустрічі за збірну України і він за цією кількістю увійшов у десятку світових гравців, які найбільше захищали честь своєї країни.



«Мені, звичайно, важко бути об’єктивним, оскільки йдеться про мого сина. Ясно, що сприйняв новину болісно. Вважаю, що Анатолій дуже багато зробив для українського футболу і для Луцька, і це не можна перекреслити одним розчерком пера. Уже хоча б те, що він заснував у нашому обласному центрі й повністю фінансував дитячий футбольний турнір, який проводився щорічно — за «Кубок Анатолія Тимощука» змагалися не лише волинські, а й київські, білоруські, польські футболісти. Всі пам’ятають, як радісно, «на ура» зустрічали, коли привіз до міста, де народився, Кубок УЄФА (власне, тоді Анатолію було присвоєно звання «Почесний громадянин Луцька»).
Анатолій хотів працевлаштуватися в Україні на тренерську роботу. Але кожен клуб хоче тренера з ім’ям. А він був, як ми знаємо, гравцем. На рахунку Анатолія 144 зустрічі за збірну України і він за цією кількістю увійшов у десятку світових гравців, які найбільше захищали честь своєї країни. Так склалися обставини: у Санкт-Петербурзі в нього нова сім’я, житло, робота — тому він там. Знаю, що син був шокований, дізнавшись про акцію в Луцьку. Каже, якщо сесія прийме рішення і скасує почесне звання, то він змириться. Але переконаний, що нічого поганого для свого міста, для Волині не зробив. І хто знає, як буде завтра — може, за якийсь час він повернеться в Україну, патріотом якої був і є.
А відносно того, як ми маємо ставитися до непублічних українців, які працюють в Росії, то скажу одне: люди їдуть за кордон не від доброго життя. Якби вони в рідній державі мали достойний заробіток, щоб прогодувати сім’ю, то цього не було б».


Думки інших відомих волинян з приводу вчинку Анатолія Тимощука читайте тут.

Telegram Channel