Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

Смерть священика на Горохівщині

Ще минулої неділі о.Йосип Стецяк молився з людьми у рідному Свято-Різдво-Богородичному храмі. Нічого не віщувало біди, хоч і священик пожалівся на погане самопочуття

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Після закінчення Божої служби парафіяни звично розійшлися по домівках і з того часу ніхто більше не бачив 70-річного пастиря, який проживав одиноко.



Близько 21.00 години про свою тривогу віряни розповіли Михлинському сільському голові Мар’яні Білецькій, яка й викликала поліцію.



Люди зауважили це. Розхвилювалися ще більше, коли о.Йосип не відповідав на телефонні дзвінки, не відчиняв двері, а в хаті було включене світло. Близько 21.00 години про свою тривогу віряни розповіли Михлинському сільському голові Мар’яні Білецькій, яка й викликала поліцію. На жаль, коли з її допомогою  ввійшли в дім, господар уже не зустрів своїх прихожан добрим словом, бо тихо відійшов у Вічність із земного життя.


Молячись за упокій душі свого духовного наставника, з вдячністю йому жителі Михлина згадують, як разом купували престол, нові дзвони, раділи розпису іконостасу…


Похоронили о.Йосипа на його батьківщині – Львівщині, де покоїться вся його родина.

Telegram Channel