Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У «Десні» таки «втопилися» – лишається лупати ту «Скалу» (Відео)

Волинь-нова

У «Десні» таки «втопилися» – лишається лупати ту «Скалу» (Відео)

Тричі поспіль «битий» «Верес» скотився на третю сходинку в турнірній таблиці

Сергій ХОМІНСЬКИЙ


Чемпіонат України з футболу. Перша ліга. 23 тур. 2 квітня. «Верес» (Рівне) – «Десна» (Чернігів) – 0:2 (0:1 – Денис Фаворов, 3 хв.; 0:2 – Ігор Кірієнко, 53). Рівне. Стадіон «Авангард».
«Верес»Богдан Когут, Сергій Борзенко, В’ячеслав Лухтанов (Ярема Каваців, 66 хв.), Олексій Зозуля, Артур Западня, Валерій Кучеров, Борис Орловський (Євген Морозенко, 56 хв.), Ростислав Волошинович, Сергій Герасимець (Антон Котляр, 46 хв.), Руслан Степанюк, Дмитро Козьбан.
Головний тренер Володимир Мазяр.
«Чорна смуга» рівненського «Вереса», на жаль, триває. Якщо в 20 стартових турах рівняни зазнали лише двох поразок, то в трьох весняних поєдинках видали «серію» з трьох невдач поспіль!



Якщо в 20 стартових турах рівняни зазнали лише двох поразок, то в трьох весняних поєдинках видали «серію» з трьох невдач поспіль!



Хоча грали (вперше після зими) на справді «рідному» полі. Позаду лишилися кадрові втрати (як–от дискваліфікація капітана Сергія Борзенка). На стадіоні був аншлаг — понад п’ять тисяч глядачів! До речі, вкотре — рекорд відвідуваності, адже у більшості інших матчів туру на трибунах не було й тисячі охочих побачити футбол «вживу»…
Тож усі ми чекали на оптимістичний розвиток подій. Але забивала лише «Десна». Двічі — на «старті» кожного з таймів. У першому випадку Денис Фаворов виявився трішки спритнішим відразу за кількох захисників рівнян. У другому — Богдан Когут «парирував» простріл точнісінько на голову чернігівця Ігоря Кірієнка.
Тож «Верес» втрачає другу сходинку – тепер на одне очко попереду саме «Десна».


Відеоогляд гри із сайту НК «Верес» – https://www.youtube.com/watch?v=gQdU8gTI0pI :



А ось «Іллічівець» свого не проґавив. Маріупольці розтрощили «Оболонь–Бровар», тож тепер випереджають рівнян на комфортні для себе дев’ять очок.
ЗА ВОРОТАМИ



Головний тренер «Вереса» Володимир Мазяр після матчу заявив:
– Чудес не буває. Що посієш, те пожнеш. Не хочу жалітись, жаліють людей хворих, а ми всі здорові…



Не хочу жалітись, жаліють людей хворих, а ми всі здорові…



Після третьої поразки мені треба задуматись. Мабуть, буду сьогодні подавати у відставку. Може людина, яка прийде, щось зробить. Хоча треба задуматися. Якою команда була, а якою стала після зими? Чогось вона не має того азарту. Це не через відсутність бажання, воно було. Щоб мати швидкість, потрібні награні комбінації… Я вже казав, не може піаніст тренуватися на розстроєному роялі. Ще раз дякую вболівальникам. Мабуть, це моя остання гра.
Щоправда, вже наступного дня наставник рівненського клубу змінив свою риторику:
«Мої вчорашні висловлювання після матчу з «Десною» були проявом емоцій та реакцією на поразку в принциповому з турнірної точки зору поєдинку. Як тренер вважаю правильним після трьох поразок поспіль просити про відставку. Проте після зустрічі з керівництвом клубу зрозумів, що маю його підтримку й довіру, а команда готова довести всім, що останні невдачі — не більше ніж випадковість. Зрештою, це футбол, і нічого надзвичайного не відбулося, попереду ще тривала турнірна дистанція.


Лаконічну заяву-обіцянку зробив після матчу і капітан «Вереса» Сергій БОРЗЕНКО:



«Всі дуже засмучені і по-спортивному злі. В наступних матчах – перемагатимемо. Я це обіцяю. Відступати нам – нікуди». 



Усі результати 23 туру: МФК «Миколаїв» — ФК  «Полтава» — 0:1; «Іллічівець» — «Оболонь–Бровар» — 3:0; «Черкаський Дніпро» — «Інгулець» — 0:2; «Нафтовик–Укрнафта» — «Арсенал–Київ» — 0:0; «Колос» — ПФК «Суми» — 0:0; «Геліос» — «Гірник–Спорт» — 0:1; «Верес» — «Десна» –0:2; ФК «Тернопіль» — «Авангард» — 0:1; «Буковина» — «Скала» — 1:0.



Наступний матч «Верес» зіграє у неділю, 9 квітня. Він поїде у гості до одного з аутсайдерів – «Скали» зі Стрия. Аби хоч трохи реабілітуватися, рівняни мають не просто перемагати – вони мусять рознести «Скалу» на друзки…



Серед лідерів суперечки бомбардирів без змін: Руслан Степанюк («Верес») – 15 голів (3 – з пенальті), Руслан Кісіль («Іллічівець») – 13.


На фото із сайту НК «Верес»: «Чорні»  поступилися «білим» в очному поєдинку, відтак – дозволили їм випередити себе і в турнірній таблиці.

Telegram Channel