Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Дарину Сцьольну з Горохова визнано найталановитішою співачкою України

Волинь-нова

Дарину Сцьольну з Горохова визнано найталановитішою співачкою України

Минулого тижня сузір’я дитячих талантів осяяло Житомир: місто гостинно вітало учасників Всеукраїнського фестивалю-конкурсу молодих митців музичного, театрального, хореографічного і образотворчого мистецтва «Хочу стати зіркою України». У цьому велелюдному дійстві яскраво вирізнилися юні обдарування Будинку Дитячої і Юнацької Творчості міста Горохова, де директором Світлана Сов'як

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Милі, здібні, артистичні, елегантні, умілі горохівчани відразу ж здобули симпатії публіки і поважного журі, в якому працювали знані мистецтвознавці України.  Солістка гурту «Щедрик», вихованка Людмили Гетьманчук Дарина Сцьольна на цьому престижному дійстві зірочок визнана найталановитішою співачкою і удостоєна почесного першого місця у номінації «Академічний спів». У номінації «Народний танець» почесне друге місце витанцювала граціозна «Калинонька» керівника гуртка Василя Юрчука, лаврами третього місця у номінації «Сучасний танець» удостоєна витончена «Мрія» Лесі Кравчук, вихованка якої Владислава Шульга  подивувала майстрів із усієї України своїми чудовими виробами і зайняла також почесне третє місце в номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво».



У номінації «Народний танець» почесне друге місце витанцювала граціозна «Калинонька» керівника гуртка Василя Юрчука



Багато глядачів плакали від пісенної щирості, яку у милозвучний мотив  «Молитви» вклав жайворовим голосом і почуттями Назар Лахтюк (керівник Людмила Гетьманчук). Були дивовижно гарними роботи золоторуких Яни Лись, Ольги Зілінської, Марини П’явки. А коли у гала-концерті виступила Дарина Сцьольна, публіка і журі не стримували емоцій, вітаючи юну зіроньку і майбутню співочу зорю гучними оплесками, захопленими поглядами і дзвінким «Браво!». Так у її особі дякували всім конкурсантам із Горохівщині, які хочуть і неодмінно стануть зірками.
Молодці і діти, які поповнили мистецьку скарбницю району новими кубками та дипломами, і дорослі, які вкладають у них своє вміння і творчу душу.
Ця незабутня поїздка, яка презентувала Горохівський  район колоритним і самобутнім, відбулася завдяки сприянню  голови райдержадміністрації Любові Матвєєвої, голови районної ради Тарасова Щерблюка, начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Миколи Панасюка, начальника відділу культури райдержадміністрації Діни Колесник та  фінансовій підтримці  начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктора Білика, головного спеціаліста і методиста цього відділу ОксаниЛавренюк і ОленіиПідлужної, керівника ФГ «Волиньагроком»  с.Пірванче Валентина Слуцького, ПОСП «Україна» Григорія Шеремети ПСП «Озерці» Тетяни Новосад, власника підприємств ТМ «Вілія» Євгена Дудки, виконавчого директора  ПСП «Волинь Нова» Валентина Вавриновича.

На знімку: переможниця Всеукраїнського фестивалю-конкурсу Дарина СЦЬОЛЬНА
Фото автора.

Telegram Channel