Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Горохові майстер-клас проводили просто на вулиці

Волинь-нова

У Горохові майстер-клас проводили просто на вулиці

Тут навчали розписувати писанки

Леся ВЛАШИНЕЦЬ


Цими днями біля Горохівського районного народного історичного музею перехожі задивлялися на чималу зграйку школярів різного віку.



Дітвора з  цікавістю і захопленням роздивлялася виставку пасхальної атрибутики та пробувала розписати свою першу писанку в житті.



Дітвора з  цікавістю і захопленням роздивлялася виставку пасхальної атрибутики та засипала запитаннями керівника зразкової студії ужиткового мистецтва «Дивосвіт» БДЮТ міста Берестечка Ганну Бойко-Дергай. Ця талановита майстриня люб’язно прийняла запрошення екскурсовода музею, ініціатора проведення оригінального дійства Лариси Шевелі провести майстер-клас «Моя перша писанка».


Бажаючих познайомитися з вмінням розпису писанок виявилося чимало, а почувши змістовну розповідь пані Ганни про її творчий шлях до звання майстрині, оповідки умілиці про красномовство писанкових візерунків, про традиції, пов’язані з крашанками, спробувавши власноруч уперше розписати їх власною фантазією і пензликом, цілком можливо, що хтось із юних і малих глядачів теж закохається руками і серцем у мистецтво писанкарства.


Виставку роздивлялися і жителі міста. Її окрасою були оригінальні роботи підопічних Горохівського психоневрологічного інтернату, які окремою експозицією презентувала інструктор із трудової терапії цієї установи Валентина Кварцяна. Музичний дизайн дійства забезпечив художник Горохівського районного народного історичного музею Василь Музичук.


На знімку: школярі з умілицею Ганною БОЙКО-ДЕРГАЙ.


Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Telegram Channel