Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині обрали голову апеляційного суду

Волинь-нова

На Волині обрали голову апеляційного суду

За результами таємного голосування судді цієї інстанції одноголосно висловилися за кандидатуру Петра Філюка

Тамара ТРОФИМЧУК



У виборах взяли участь 19 суддів апеляційного суду області. 18 голосів (один утримався) було віддано за Петра Філюка, який очолює установу впродовж 13 років.



У виборах взяли участь 19 суддів апеляційного суду області. 18 голосів (один утримався) було віддано за Петра Філюка, який очолює установу впродовж 13 років, і за оцінками столичних фахівців судової системи, які часто бувають на Волині, вивів її на одну з передових позицій у державі. Свою підтримку Петру Філюку засвідчили практично всі судді апеляційної інстанції області. За виборами спостерігали представники Коаліції громадських організацій, Міжнародного антикорупційного бюро, громадської організації «Кредитний майдан», спілок «Пенсіонери силових структур» та «Народний контроль» у Волинській області, громадської організації «Спілка ветеранів судової системи».


— Хочу подякувати не за те, що вибрали головою, а за довіру, — сказав після голосування Петро Філюк. — Тому що посада — це відносно. Головне — довіра. Це те, що я найбільше цінував і ціную. Я народився на Волинській землі, тут виріс професійно. Зараз у залі присутні вчителі, які мене вчили, — Олександр Миколайович Фідря, Оксана Григорівна Завидовська-Марчук. Я розумію значимість цієї посади, особливо сьогодні. Голова апеляційного суду представляє суд як орган державної влади у відносинах з іншими органами державної влади, місцевого самоврядування, фізичних та юридичних осіб. За цим визначенням стоїть багато різної роботи. Тим більше сьогодні, коли суд — установа, на яку всі дивляться.



Головуюча на зборах суддів апеляційного суду Лілія Шевчук (справа) та секретар зборів Тетяна Лівандовська-Кочура.



Голову суду обирали таємним голосуванням.



Голова лічильної комісії Оксана Здрилюк оголосила результати голосування.



Судді висловилися за те, щоби головою апеляційної інстанції області став Петро Філюк.


 


Довідка "Волині-нової":


Голова апеляційного суду Волинської області обирається з числа суддів цього суду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів строком на три роки.

Telegram Channel